Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rangos elismerést kapott az ökölvívó Tallósi Vanessza

Gergely Imre 2023. december 27., 18:56 utolsó módosítás: 2023. december 27., 19:09

Remek évet zárt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub. A gyergyószentmiklósi központú egyesület sportolói 2023-ban 103 érmet gyűjtöttek a különféle versenyeken, köztük két Európa-bajnoki bronzot. Az évzáró gálán Tallósi Vanessza pedig a Magyar Ökölvívó Szakszövetség különdíját vehette át.

Rangos elismerést kapott az ökölvívó Tallósi Vanessza
Galérianézet
Évzáró gálát rendeztek a gyergyószentmiklósi egyesületnél Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A serdülők (U14-esek) között versenyző Tallósi Vanessza a magyarországi ökölvívás legjobb sportolója lett a korosztályában. Az ezt igazoló elismerést kedden vehette át a gyergyószentmiklósi ökölvívó tehetség az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub évzáró gáláján. A díjat Juhász Roland, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) ügyvivő testületének tagja adta át Vanesszának, aki ezen az eseményen kapta meg a MÖSZ egy másik díját is, amelyet az idei Európa-bajnokságon a 60 kilós súlycsoportban elért bronzérmével érdemelte ki. Ugyanezt az elismerést kapta meg Fazakas István is aki 52 kilóban szintén bronzérmes lett az augusztusban, Szlovéniában lezajlott kontinentális viadalon.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az évzáró gálán Huszár Árpád, az EGÖSK vezetőedzője és klubvezetője még számos sportolóját méltatta az idei munkájukért.

Közülük díjazták a tíz legeredményesebb sportolót, azaz Benedek Pétert, Tallósi Vanesszát, Fazakas Istvánt, Mailát Andrást, Csiki Róbertet, Búzás Róbertet, Sinka Botondot, Bogyor Dávidot és Csiki Mátét. Ők mindannyian bajnoki címeket, dobogós helyezéseket értek el ebben az évben korosztályukban, súlycsoportjukban.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Benedek Péter emellett 5. helyezett volt a junior világbajnokságon, és szorítóba léphetett az Európa-bajnokságon is, és mindkét versenyre kijutott Mailát András is. Szintén Eb-résztvevő volt a serdülőknél Bogyor Dávid, a nemrégiben felnőtt magyar bajnoki bronzot nyerő Csiki Róbert pedig az U22-esek kontinensviadalán képviselhette Magyarország színeit.

Az évzáró gálán ajándékban részesült az EGÖSK minden jelenlévő sportolója, úgy a Huszár Árpád, Huszár Dávid, Máthé István és Csiki Emília edzők keze alatt dolgozó gyergyószentmiklósiak, mind a sepsiszentgyörgyi és baróti alegységnél fejlődő gyerekek is, akiket Csíki Károly, illetve Szőcs Dénes edzők nevelnek.

A gála keretében Böjte Csaba, az EGÖSK tiszteletbeli elnöke ünnepi szentmisét celebrált, megerősítve a sportolókat és edzőket, hogy eddigiekhez hasonlóan kitartóan folytassák a munkájukat, és továbbra is megtegyenek mindent a céljaik eléréséhez. A célok pedig ugyanazok, mint amit az egyesület 2017-es megalakulásakor Huszár Árpád kijelentett és most megismételt: olimpiai bajnokokat akarnak kinevelni Gyergyószentmiklóson.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.