Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Papp László nevét viseli ezután a gyergyószentmiklósi ökölvívó egyesület

Gergely Imre 2023. június 04., 13:57

Erdélyi Godako – Papp László Ökölvívó Sportklub néven működik ezentúl a sikert sikerre halmozó gyergyószentmiklósi ökölvívó klub. Erről szóló megállapodást írt alá ifj. Papp László és Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője.

Papp László nevét viseli ezután a gyergyószentmiklósi ökölvívó egyesület
Rendkívül eredményes munka zajlik a gyergyószentmiklósi központban Fotó: Gergely Imre

A magyar ökölvívás legnagyobb személyisége, a háromszoros olimpiai bajnok Papp László nevét viseli ezentúl a gyergyószentmiklósi székhelyű ökölvívó egyesület. A legendás Papp Laci fia nem csupán beleegyezését adta ehhez, hanem úgy gondolja, hogy a nevet méltó módon fogják viselni a pár év alatt Magyarországon az utánpótlásban vezetőszerepet elérő gyergyószentmiklósi ökölvívók.
A név felvételét szentesítő megállapodás aláírása megtörtént, és amint a hivatalos névmódosítási ügyintézés lezajlik, az egyesület az Erdélyi Godako – Papp László Ökölvívó Sportklub néven működik tovább.

Ifj. Papp László szándéka, hogy az édesapja neve, szellemisége ahol megjelenik, az méltóképpen legyen képviselve. A Papp László név ápolása, a magyar boksz hagyományok tisztelete és őrzése már eddig is fontos volt a gyergyói ökölvívóknak, székhelyükön már korábban kialakítottak egy emléksarkot, ahol Papp László kesztyűje és edzéseken használt rúgós labdája is elhelyezésre került. Huszár Árpád leszögezi:

Számunkra mindig is fontos volt a székely gyökerekkel rendelkező Papp László szellemiségének, emlékének ápolása. Számunkra ő a példakép. Büszkeség számunkra, hogy az ő neve alatt dolgozhatunk, versenyezhetünk”.

Huszár Árpád és ifj. Papp László írták alá a megállapodást Fotó: Gergely Imre

A megállapodás aláírásakor a háromszoros olimpiai bajnok fia rámutatott, hogy az a hozzáállás, az odafigyelés, ahogyan itt Gyergyószentmiklóson a gyerekekkel foglalkoznak, a tisztelet, a rend megkövetelése minden bizonnyal eredményekhez fog vezetni, és ezek az eredmények már ma is látszanak. „Nem attól lesz jó a Godako, hogy felveszi Papp László nevét. Azért veheti fel a nevet, mert jó a Godako” – fogalmazott.

A nevet az eddigi években a Kiskunfélegyházán és környékén működő Papp László Ökölvívó Akadémia viselte. A gyergyóiak kivételes eredményes munkáját látva onnan érkezett a megkeresés Huszár Árpád felé az együttműködés lehetőségeit keresve.

Ez úgy valósul meg, hogy a magyarországi egyesület a gyergyószentmiklósi klub alegységeként működik tovább, és Huszár Árpád szakmai irányítása alatt fog folyni ott is az ökölvívók képzése.

Fotó: Gergely Imre

Az EGÖSK gyergyói központjához még több alegység tartozik, például Kézdivásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Déván, vagy Nagyszalontán is dolgoznak ökölvívók a központi szakmai irányt követve. Mostantól Magyarországon is elindul egy ilyen munka.
Örül ennek Ramocsa Sándor az ottani edző is, aki nagyszerű lehetőségnek látja az új együttműködést, amely a sportolók és általában a magyar boksz eredményességét nagyban segíti majd. Edzőként pedig komoly fejlődési lehetőséget lát ebben.

Szántó József, a kiskunfélegyházi klub elnöke pedig leszögezte: látva azt az edzésmunkát, fegyelmezettséget, rendet, ami Gyergyószentmiklóson létezik száz százalékig biztos benne, hogy ez nagy eredményekre fog vezetni. „Meggyőződésem, hogy az olimpiák 80 százalékát a tökéletes mesteremberek nyerik, akik alkalmasak a feladat végrehajtására. Úgy lehet célba érni, ahogy itt dolgoznak”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.