Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Öt napon át asztaliteniszeznek, négy próbában osztanak országos érmeket Székelyudvarhelyen

Józsa Csongor 2024. április 24., 13:35

Szerdától vasárnapig Székelyudvarhely ad otthont az U13-as korosztály számára az országos asztalitenisz-bajnokság idei kiírásának.

Öt napon át asztaliteniszeznek, négy próbában osztanak országos érmeket Székelyudvarhelyen
Nagyüzem a városi sportcsarnokban. Korábbi felvétel Fotó: László Ildikó

A városi sportcsarnokban 12 asztalon, sorrendben csapatversenyben, vegyespárosban, párosban és egyéniben zajlanak a küzdelmek, mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál. Több mint 300 gyerek, valamint 61 csapat nevezett a Román Asztalitenisz-szövetség égisze alatt zajló eseményre.

A legnépesebb mezőnyt a házigazda, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub vonultatja fel,

a György István és György Szilárd által felkészített együttes 22 sportolója vágott neki a viadalnak.

„Ez egy igazi asztaliteniszmaraton lesz, öt napon át, négy próbában mérik össze az erejüket ezen korcsoport tagja. Mi a fiúknál az egyik favoritnak számítunk, de ez nem azt jelenti, hogy biztosan ott leszünk az élen. Az igaz, hogy a célkitűzésünk minden esetben a dobogó. Összesen öt fiú-, egy lánycsapattal neveztünk” – mondta el a Székely Sport megkeresésére az ISK edzője, György István.

György István Fotó: Erdély Bálint Előd

Az országos ranglistán az első helyen áll a székelyudvarhelyi Toró Dávid, ő vegyespárosban az aradi Madar Mayával, párosban pedig a kolozsvári Alexandru Poppal indul. Az ISK első számú együttesének összetétele Dávid mellett Bârdaș Márk, Gergely Álmos és Sárkány Levente.

A tervek szerint az első döntőket a csapatoknál játsszák csütörtökön, egy napra rá a vegyespárosok fináléjára kerül sor. Szombaton a párosok végső helyezései alakulnak ki, míg vasárnap délelőtt lesznek az egyéni döntők.

A székelyudvarhelyi mellett még a Kézdivásárhelyi ISK, a Sepsiszentgyörgyi ISK és a Marosvásárhelyi ISK képviseli Székelyföldet az országos bajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.