Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Osztrák győztes, romániai dobogós a székely körversenyen

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 12., 20:24 utolsó módosítás: 2023. augusztus 12., 20:29

Befejeződött a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny 2023-as kiadása, amelyen összetettben osztrák versenyző diadalmaskodott, a romániai Cristian Răileanu a harmadik helyen végzett, míg a csapatok rangsorában a bolgár válogatott zárt az élen.

Osztrák győztes, romániai dobogós a székely körversenyen
Galérianézet
Mindhárom székelyföldi megyén áthaladt a mezőny Fotó: Halmágyi Zsolt

Az idei négy napos viadal harmadik, egyben utolsó szakaszát szombaton rendezték, a mezőny Marosvásárhelyről indult és 145,1 kilométer megtétele után Csíkszeredában értek célba a sportolók.

Az etapot a romániai nemzeti válogatottat képviselő Cristian Răileanu nyerte meg, aki 3 óra, 18 perc és 37 másodperc alatt teljesítette a távot, a szoros hajrában mögötte a norvég Andre Torbjorn Roed végzett a második, az osztrák Martin Messner pedig a harmadik helyen.

Az összetettben viszont éppen fordított volt a sorrend, a végső győztesnek járó piros mezt Martin Messner szerezte meg, az osztrák kerékpáros 9 óra 44 perc és 31 másodperc alatt tekerte végig a székely körversenyt. Őt alig öt másodperccel lemaradva a norvég Andre Torbjorn Roed követte, Cristian Răileanu pedig 18 másodperces hátránnyal végzett a dobogó harmadik helyén.

Az összetett verseny dobogósai: középen a győztes Martin Messner, illetve Torbjorn Roed és Cristian Răileanu Fotó: Halmágyi Zsolt

Cristian Răileanu elnyerte a legjobb romániai kerékpározónak járó díjat, megelőzve a második Emil Dimát és a harmadik Mihnea Harasimot, ezzel az övé lett a sötétkék trikó. Răileanu az összetett pontversenyben harmadikként zárt a magyarországi Karl Ádám, illetve az első helyezett olasz Marco Andreaus mögött, aki megkapta a sárga mezt.

A magyarországi versenyzők külön rangsorában Karl Ádám végzett az első helyen és viselhette a fehér trikót, őt Valent Márk és Árvai Kristóf követte a dobogón.

Fotó: Halmágyi Zsolt

A legjobb csapatnak a bolgár nemzeti válogatott sportolói bizonyultak, akik két megkülönböztető mezt is hazavihettek: a legjobb hegyimenőnek járó zöld trikót Todorov Andreev, a legjobb 23 év alatti versenyzőt megillető feketét pedig Preslav Balabanov érdemelte ki.

Ez volt a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny 17. kiírása, amelyen összesen 421,4 kilométert tettek meg a versenyzők. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által 2.2-es besorolásúként jegyzett versenyen 16 csapat 90 sportolója kezdte el a megmérettetést.

Fotó: Halmágyi Zsolt

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.