Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Összegyűjtötték a környék tehetséges gyerekeit a szépvízi biatlonedzésekre

Székely Sport 2022. augusztus 08., 14:18

Biatlonedzések zajlanak Szépvízen, ahol tavasztól a Csíkszeredai ISK indított kezdőcsoportot. A kezdeményező Márton Simon érdemes edző, aki már hat téli olimpián vezette a romániai biatlonválogatottat.

Összegyűjtötték a környék tehetséges gyerekeit a szépvízi biatlonedzésekre
Galérianézet
Borzsovából, Csíkszentmiklósról és Szépvízről toboroztunk, illetve toborzunk gyerekeket Fotó: Veres Nándor

„Februárban, amikor lemondtam az ISK igazgatói posztjáról, gondoltam arra, hogy mivel rengeteg sportág működik Csíkszeredában, ki kellene mozdulni vidékre. Borzsovából, Csíkszentmiklósról és Szépvízről toboroztunk, illetve toborzunk gyerekeket sílövészetre. Ebben a zónában kevesebb sportklub működik.

Jelenleg 42 gyerekkel dolgozunk rendszeresen, majd amikor lesz hó, kiszállítjuk őket edzésekre Hargitafürdőre. Nem szabtunk korhatárt, vannak egészen kicsik, de nagyobbak is, egészen a 7. osztályig. Sok az ügyes, tehetséges gyerek, ha kitartanak, bajnokok lehetnek!”

– nyilatkozta Márton Simon a Székelyhonnak. Hozzátette, a szépvízi edzéseket a fiával, Márton Szilárddal és Balázs Zsolttal tartják. Még a lézerpuskás edzéseknél tartanak, de hamarosan a gyerekek kipróbálják a légfegyvereket, majd az igazi versenypuskákat.

A Csíkszeredai ISK-nál összesen közel száz gyerek jár biatlonedzésre.

Fotó: Veres Nándor

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.