Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Olimpiai kvótát szerzett Incze Kriszta Isztambulban

Sebestyén Ervin 2024. május 10., 21:05 utolsó módosítás: 2024. május 13., 13:13

Május 9-12. között Isztambulban rendezik az olimpiai kvalifikációs versenyt, amelyen Incze Kriszta 62 kg-os kategóriában kiválóan birkózott és kiharcolta, hogy ott lehessen a párizsi olimpián, valamint döntőt játszik a török Nesrin Bas ellen.

Olimpiai kvótát szerzett Incze Kriszta Isztambulban
Szenzációs teljesítménnyel szerzett olimpiai kvótát Incze Kriszta. Korábbi felvétel

Az isztambuli eseményen súlycsoportonként három kvótát osztottak ki, a két döntős és a harmadik helyezett jutott ki az olimpiára. Rendkívül jó formában szerepelt a székely birkózó, aki az ausztrál Nachi Masuda ellen kezdte a tornát a nyolcaddöntőben, azonban egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte, Kriszta 5–1-re múlta felül ellenfelét és továbbjutott a következő körbe.

A negyeddöntőben kínai ellenfelet kapott Long Jia személyében, ahogyan pedig az várható volt, szoros meccset vívott egymással a két , de végül a sepsiszentgyörgyi sportoló végül 9–6-ra nyert.

Az elődöntőben rendkívül könnyedén verte meg fehérorosz ellenfelét, 6–1-re győzött Veranika Ivanova ellen.

Ezzel a sikerrel bejutott az isztambuli torna döntőjébe, akárcsak a török Nesrin Bas és bebiztosították részvételüket az idei párizsi olimpián, amit július 26. és augusztus 11. között rendeznek.

Incze Kriszta korábban már szerepelt a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon is.

A sepsiszentgyörgyi birkózó mellett a Sepsi-SIC másik sportolója is kiharcolta az olimpiai részvételt az isztambuli kvalafikációs tornán: a 76 kg-os súlycsoportban Cătălina Axente szintén bejutott az elődöntőbe, ahol 6–3-ra győzte le a fehérorosz Anasztaszija Zimiankovát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.