Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Olimpiai bajnok is előadást tart az első székelyföldi sportkonferencián

Székely Sport 2023. március 22., 16:09

A székelyföldi sport az utóbbi időszakban minden tekintetben igen látványos fejlődésen ment keresztül. Egyre több, egyre sikeresebb szervezet működik a régióban legyen szó profi versenysportról, utánpótlás vagy éppen amatőr hobbi sportról. Ebbe az irányvonalba illeszkedik bele az idén első alkalommal meghirdetett sicSPORT Konferencia is, amely önmeghatározása szerint a székelyföldi sportszakemberek találkozásának, továbbképzésének, szakmai előre lépésének a színtere kíván lenni.

Olimpiai bajnok is előadást tart az első székelyföldi sportkonferencián
Fotó: Forrás: sicSPORT

Május 18-19. között Csíkszeredában, a Csíki Mozi épületében tartják meg első alkalommal a sicSPORT Konferenciát, amely már névválasztásából következően is elsősorban a székelyföldi sport szereplőit célozza.

A sicSPORT közösség, illetve az általa szervezett konferencia célja, hogy megfelelő alkalmakat teremtsen a Székelyföldön élő sportszakembereknek a fejlődésre, tanulásra. Ennek jegyében olyan előadók tudását tesszük hozzáférhetővé az érdeklődők számára, akik szakterületük legjobbjai közé tartoznak, akik betekintést nyújtanak a legfrissebb nemzetközi trendekbe, bevált gyakorlatokba.

Az első sicSPORT Konferenciára edzőket, sportolókat, sportvezetőket, döntéshozókat, sportmenedzsereket, sportszervezőket, gyógytornászokat, sportorvosokat, testnevelő tanárokat és minden sportban dolgozó szakembert várunk. A sportolók fizikai felkészítése mellett táplálkozásról, pszichológiai kérdésekről, csoportszervezésről, karrierépítésről is a legjobbaktól tanulhatnak a résztvevők” – áll az esemény hivatalos honlapján.

A kétnapos rendezvényre összesen 9-10 előadót ígérnek a szervezők, akik közül jó néhányat már be is jelentettek.

Májusban Csíkszeredába érkezik például Dr. Lénárt Ágota, a magyar olimpiai csapat sportpszichológiai csoportjának vezetője, aki az elmúlt 20 évben minden nyári olimpián dolgozott.

A fizikai felkészítés kérdéskörében Pozsonyi Zsolt, az egyik legsokoldalúbb magyarországi erőnléti edző tart előadást, aki labdarúgástól kezdve jégkorongon, kézilabdán át a küzdősportokig rengeteg területen dolgozott. Jelenleg többek között a felnőtt férfi vízilabda-válogatott erőnléti felkészítéséért felel. Hasonló témában tanulhatnak a résztvevők Fülöp Tibortól, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójától.

Gönczy Gergő személyében egy aktív versenyző és gyakorló sportdietetikus, Takács Dániel személyében pedig egy rehabilitációs szakember is megosztja tudását május 18-19. között.

Az eddig bejelentett előadók névsorát a vízilabdázóként olimpiai ezüstöt, edzőként olimpiai bajnoki címet szerző család- és csoportterapeuta, csoportdinamikai szakértő, Dr. Görgényi István zárja.

A rendezvényre jegyek válthatók a sicSPORT Konferencia honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.