Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Olasz szakaszsiker után érkezik Székelyföldre a körverseny mezőnye

MTI , Székely Sport 2022. augusztus 09., 16:15 utolsó módosítás: 2022. augusztus 09., 17:42

Kedden Debrecenben elrajtolt a 16. kiírásához érkezett Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, az első szakasz az olasz Nicolas Dalla Valle sikerével zárult. A folytatásban a viadal mindhárom székelyföldi megyét érinti, szerdától szombatig négy szakaszt rendeznek.

Olasz szakaszsiker után érkezik Székelyföldre a körverseny mezőnye
Nicolas Dalla Valle haladt át elsőként a célvonalon Fotó: Facebook/Halmágyi Zsolt, Sportfoto Press

A debreceni Nagyerdő körül kialakított körpályán 7x13,1, azaz összesen 91,7 kilométer várt a kerékpározókra. A sík etapon az előzetes várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, ebben az idei Tour de Hongrie hegyi pontversenyében második Dalla Valle diadalmaskodott honfitársát, Daniel Skerlt és a lengyel Filip Prokopyszynt megelőzve. Az előzetesen a győzelmet célként kitűző magyarországi Karl Ádám a célegyenesre fordító kanyarban nem volt ideális helyzetben, így be kellett érnie a 11. pozícióval, a legjobb romániai versenyző pedig Adi-Narcis Marcu lett, aki a 8. helyen végzett.

Székelyföld Kerékpáros Körverseny, 1. szakasz, Debrecen (91,7 km):

1. Nicolas Dalla Valle (olasz, Giotti Victoria-Savini Due) 1 óra 57:22 perc,
2. Daniel Skerl (olasz, Friuli ASD) azonos idővel,
3. Filip Prokopyszyn (lengyel, Voster ATS),
… 10. Giacomo Salvalaggio (olasz, Team Novák), … 31. Olekszndr Sevcsenko (ukrán, Team Novák), … 50. Fazakas Csongor (romániai, Team Novák), … 53. Jose Manuel Gutierez Revuelta (spanyol, Team Novák), … 59. Daniil Nikulin (ukrán, Team Novák), … 63. Szász Ferenc Dávid (romániai, Team Novák).

A második szakaszon szerdán 13 órától Marosvásárhelyről indulva Szovátán, Szentegyházán, Lövétén és Kirulyfürdőn keresztül Csíkszeredába érkezik a mezőny. A harmadik szakasz csütörtökön Csíkszeredából rajtol, a karaván pedig Kézdivásárhelyt és Kovásznát érintve érkezik meg Sepsiszentgyörgyre. A negyedik versenynapon, pénteken 144 kilométeres táv vár a versenyzőkre, akik Sepsiszentgyörgyről vágnak neki a szakasznak, majd Bölönön, Baróton, Székelyudvarhelyen is áthaladva érkeznek meg Hargitafürdőre. A körverseny ötödik és egyben utolsó, szombati szakasza a kerékpárosokat Székelyudvarhelyről vezeti Gyergyószentmiklóson át Csíkszeredába.

A 16. Székelyföldi Körverseny további útvonala:

2. szakasz (szerda): Marosvásárhely–Nyárádszereda–Szováta–Szentegyháza–Lövéte–Kirulyfürdő–Csíkszereda (161 km).
3. szakasz (csütörtök): Csíkszereda–Sepsibükszád–Kézdivásárhely–Kovászna–Sepsiszentgyörgy (136 km).
4. szakasz (péntek): Sepsiszentgyörgy–Árapatak–Bölön–Barót–Székelyudvarhely–Hargitafürdő (144 km).
5. szakasz (szombat): Székelyudvarhely–Zetelaka–Bucsin-tető–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda (149 km).

Az eseménnyel kapcsolatos információk a körverseny honlapján (www.tourofszeklerland.ro) vagy közösségi oldalán (www.facebook.com/TourOfSzeklerland) találhatók, ahol minden további szakaszt élőben követhetnek az érdeklődők.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.