Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nyert meccsel, megannyi tapasztalattal utazik haza az Udvarhelyi ISK-SZAK

Józsa Csongor 2023. szeptember 24., 16:56 utolsó módosítás: 2023. szeptember 24., 19:44

Úgy játszották le az utolsó párharcukat, hogy semmi veszítenivalójuk nem volt. A fiataloknak szavazott bizalmat az edző, akik meg is hálálták azt. Annak ellenére, hogy a BL-csoport negyedik helyén zárt, sok pozitívummal tér haza az ISK-SZAK.

Nyert meccsel, megannyi tapasztalattal utazik haza az Udvarhelyi ISK-SZAK
Galérianézet
Sebastian Loso megszerezte a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK első nyert meccsét az idei BL-ben Fotó: Józsa Csongor

Az asztalitenisz Bajnokok Ligája-szereplés a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK számára az egész éves munka gyümölcse. Amolyan bónuszt jelent a székelyföldi férfi asztaliteniszklub számára.

Valószínű az egyetlen olyan együttes a mezőnyben, amelynek összetétele döntően hazai születésű sportolókból áll.

Vasárnap délután a csehországi Havlíčkuv Brodban a csoportkör utolsó játéknapján az osztrák Panaceo Stockerau volt az ellenlábasuk. György István vezetőedző a keret legfiatalabb játékosának, Sánduly Leventének is megadta a lehetőséget, hogy ebben a szezonban is a saját bőrén tapasztalhassa meg, milyen a legjobbak mezőnyében adogatni.

Túloldalt egy dél-koreai sportoló, Kim Taehyun állt. Nem szeppent meg a székely játékos, az első játszmát 9-re, a másodikat 6-ra, aztán a harmadikat 9-re veszítette el. „Jól játszottál!” – hangzott el a trénerének értékelése a legvégén.

Sánduly Levente és Kim Taehyun Fotó: Józsa Csongor

Az udvarhelyi asztalitenisz másik ifjú titánja, Tamás Szabolcs volt a csapat elsőszámú nevezett játékosa ezen a meccsen. Ő az osztrák válogatottban rendre behívót kapó David Serdarogluval csapott össze. Az első játszámát be is húzta az ISK-SZAK asztaliteniszezője, a másodikban pedig végig kapaszkodva 9–9-nél kiegyenlített, de a tapasztalat az osztrák mellett volt, így egálra hozta az állást, aztán átvette a vezetést. Szabolcs igazán értett asztaliteniszezéssel aranyszettre mentette a meccset.

Itt 4–2-re vezetett, de zsinórban négy labdát az osztrák játékos hozta, így csapatáé lett a pont.

Tamás Szabolcs harca David Serdarogluval Fotó: Józsa Csongor

Ehhez csak annyi hozzáfűznivalója volt az edzőnek: „Jó lábakon áll, szépen fest az udvarhelyi asztalitenisz jövője”.

A harmadik párosban Sebastian Loso és Tarek Al-Samhoury mérkőzött meg. Az ISK-SZAK játékosa egy nappal korábban drámai küzdelemben – hasonlóan a Tamáséhoz – maradt alul. Ez a meccs amolyan gyógyír volt a svéd játékos lelkének.

Nagy csatát vívott az öregfiúk kategóriájába tartozó, 46 éves ellenlábasával. Minden egyes játszma szoros volt. A harmadik a hosszabbításba is torkolódott. Loso 6–10-ről hozta vissza magát a szettbe, aztán 17–15-re diadalmaskodott, így 2–1-re fordított.

A harmadik szettben már nem volt pardon, Loso megszerezte a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK első nyert összecsapását az idei Bajnokok Ligájában.

Egyben adott még egy mérkőzést csapattársának, Tamás Szabolcsnak, aki Kim Taehyun ellen adogathatott.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK egy hosszú héten van túl: ennek elején bajnoki meccset játszott, aztán utazott tovább. Egyben sokat érő tapasztalatot gyűjtöttek, hiszen az európai kupaporondon a legerősebb ellenlábasokkal mérték össze erejüket. Most már zsinórban a hatodik szezonban, a BL-ben pedig harmadszor.

Nincs vége a nemzetközi szereplésüknek, hiszen a második számú kiírásban, az Európa Kupában folytatják.

Férfi asztalitenisz Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
Panaceo Stockerau (osztrák)–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 3–1
Kim Taehyun–Sánduly Levente 3–0,
David Serdaroglu–Tamás Szabolcs 3–2,
Tarek Al Samhoury–Sebastian Loso 1–3,
Kim Taehyun–Tamás Szabolcs 3–0.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.