Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nemzetközi gombfoci-versenyre készülnek Csíkszeredában

Dobos László 2024. május 24., 12:35

Nagyszabású nemzetközi asztali labdarúgó (gombfoci) tornát rendeznek a hét végén Csíkszeredában. A Stickbreakers SE szervezésében megvalósuló viadal helyszíne a Márton Áron Főgimnázium tornaterme lesz.

Nemzetközi gombfoci-versenyre készülnek Csíkszeredában
Galérianézet
Székelyföldön népszerű, hagyománya van a gombfocinak Fotó: Forrás: Stick Breakers

A május 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap zajló vetélkedő szerepel a nemzetközi versenynaptárban, helyszín a Márton Áron Főgimnázium tornaterme, és mindkét nap délelőtt 10 órakor kezdődnek a mérkőzések. Két verseny lesz: szektorlabdában és a 12 érintéses ágazatban.

Szektorlabdában a világranglista top tízéből legkevesebb öt versenyző megjelenésére számítanak a szervező Marschal Istvánék, közöttük a pillanatnyi ranglistavezető, a mindenkori román bajnok, a marosszéki Pákai Györgyre is.

Fotó: Forrás: Stick Breakers

A 12 érintéses ágazatban indul a regnáló Európa bajnok, a debreceni Kovács Nándor, illetve a 2023-as román bajnok, a csíkszeredai Marschal István.

Szintén jelen lesz a versenyen a Nemzetközi Asztali Labdarúgó Konföderáció új elnöke, Mártonfi István, de a Magyar Asztali Labdarúgó-szövetség elnöke, Deme Gyula is.

Fotó: Forrás: Stick Breakers

A nemzetközi verseny egyben az idei portugáliai Európa-bajnokságra kvalifikációs verseny is, a romániai válogatottba való szelekció utolsó fázisa, ahová a Csíkszeredát képviselő hat versenyzőből kettő, Marschal István, illetve az egyre látványosabban teljesítő Bajkó Mihály is reális eséllyel pályázik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.