Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem volt nagy tétje, azért odatette magát az ezüstérmes

Zátyi Tibor 2023. június 06., 20:17

A férfi asztalitenisz Szuperliga utolsó mérkőzését a Besztercei VSK és a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK játszotta, kedden délután maratoni csatában a vendégek nyertek.

Nem volt nagy tétje, azért odatette magát az ezüstérmes
Sánduly Levente szállította a győztes pontot Fotó: Erdély Bálint Előd

Habár a meccs elején már tudni lehetett, hogy a beszterceiek a hatodik helyen végeznek, míg az udvarhelyiek ezüstérmesek, végig kiélezett csatát hozott a szezon utolsó találkozója.

Az első meccsen Szilágyi Paul és Sánduly Levente felváltva vezetett, egészen az utolsó szettig, aminek a végén a hazaiak játékosának jött ki jobban a lépés, így Beszterce előnybe került.

Mihai Roșca és Tamás Szabolcs következett, az ISK-SZAK játékosa magabiztosan húzta be az első két szettet, a besztercei szépített, ám az udvarhelyi játékos a negyedik játszmában lezárta a csatát.

Fotó: László Ildikó

A következő párban Sebastian Loso diktálta a ritmust, és habár Dionisie Blănariu nagy nehezen behúzta a harmadik szettet, a folytatásban esélye sem volt az ISK-SZAK svéd légiósával szemben.

A negyedik meccsben folytatódott a szoros csata, Szilágyi Paul játékának nem találta ellenszerét Tamás Szabolcs, 3–0-ra kapott ki, így Beszterce összesítésben egyenlített.

Az utolsó összecsapás drámaira sikerült, a hazaiak Darius Sîngeorzeant állították asztalhoz, és Sánduly Levente ellen be is húzta az első szettet. A vendégek játékosa koncentráltan állt vissza a kis szünetet követően, és magabiztos játékkal húzta be a következő három szettet, ami az ISK-SZAK győzelmét is jelentette egyben.

A bajnokságot a Steaua nyerte, az ISK-SZAK a második helyen végzett, míg a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC felállhatott a dobogóra, Beszterce maradt a hatodik – nem esett ki egy csapat sem idén a Szuperligából.

Jövőre – a tervek szerint – már nyolccsapatos lesz az élvonal, a másodosztályból feljutott az Universitatea Craiova és az Újszentesi SK (Dumbrăvița).

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 10. forduló:

Besztercei VSK–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 2–3.


Szilágyi Paul–Sánduly Levente 3–2 (11–4, 11–13, 7–11, 11–7, 11–9),
Mihai Roșca–Tamás Szabolcs 1–3 (7–11, 7–11, 11–6, 10–12),
Dionisie Blănariu–Sebastian Loso 1–3 (8–11, 3–11, 13–11, 7–11),
Szilágyi Paul–Tamás Szabolcs 3–0 (11–8, 11–5, 11–7),
Darius Sîngeorzean–Sánduly Levente 2–3 (12–10, 5–11, 8–11, 5–11).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.