Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyüzemben asztaliteniszeznek a gyerekek a kupáért

Józsa Csongor 2024. február 01., 16:23

Több mint háromszáz fiatal sportoló veszi birtokába péntektől vasárnapig a városi sportcsarnokot. Akárcsak tavaly, idén is Székelyudvarhely ad otthon két korcsoport asztalitenisz Román Kupájának.

Nagyüzemben asztaliteniszeznek a gyerekek a kupáért
Három napig a kis asztaliteniszezőké a terep Fotó: László Ildikó

Február első hétvégéjén az U11-es és az U13-as korosztályok számára rendezik az asztalitenisz Román Kupát. A Székelyudvarhelyi ISK megpályázta, meg is kapta a rendezési jogot, akárcsak tavaly, idén is a városi sportcsarnok lesz a helyszín.

Amint György István, az ISK edzője elmondta, 12 asztalon péntek reggeltől vasárnap kora délutánig zajlanak a találkozók. „A nagyobbaknál igazán népes a mezőny, 270 nevezés futott be, a kisebbeknél mintegy százan lesznek. Nagyon erős a mezőny, egyben megerőltető lesz a gyerekeknek a torna.

Ami a székelyudvarhelyi asztaliteniszezőket illeti, négy lány és húsz fiú áll majd asztalokhoz”.

Hozzátette, a szakszövetség naptárába bekerült, hogy az országos bajnokságnak is Székelyudvarhely lesz a házigazdája.

Toró Dávid Fotó: László Ildikó

Az U13-asoknál az Udvarhelyi ISK játékosa, Toró Dávid a favorit, ő az első számú kiemelt, miután vezeti az országos ranglistát. Csapattársa, Bârdaș Márk is kiemelt lesz, neki nem kell selejtezőket játszania a főtáblára kerülésért.

A versenykiírás szerint a csoportmeccsekkel kezdenek, aztán pedig egyenes kieséses rendszerrel jutnak el a döntőkig. Mind a lányoknál, mind a fiúknál csak egyéni megmérettetés lesz.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.