Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyüzem az asztaliteniszezőknél, két osztályban játszották a meccseket

Székely Sport 2024. február 12., 14:29

Összesen öt székelyudvarhelyi együttes küzdött a pontokért az elmúlt hétvégén a férfi asztalitenisz másod- és harmadosztályos bajnokság tavaszi teremtornájának kiírásában.

Nagyüzem az asztaliteniszezőknél, két osztályban játszották a meccseket
Egy gárda az A-ban, a többiek a B-ben szerepeltek Fotó: Erdély Bálint Előd

Az A és a B osztályos megmérettetéseket a Román Asztalitenisz-szövetség két teremtornával oldja meg. Egyet az őszi, egyet pedig a tavaszi idényben ír ki. Utóbbit az elmúlt hétvégén rendezték Lugoson, Besztercén és Moinești-en gyűlt össze a mezőny.

A másodosztályban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK fiókcsapata volt érdekelt. Itt a Jenei Barnabás, Toró Dávid és György István alkotta trió a legvésőkig harcolt, körbeverések után pedig csoportjában három győzelemmel és négy vereséggel a hetedik lett, ami egyelőre a kiesést jelenti.

Az edző-játékos, György István viszont megjegyezte, az is lehet, hogy mégis ugyanezen a szinten folytathatják. „Számunkra az a legfontosabb a fiókcsapatokkal, hogy a gyerekek a felnőttek mezőnyében tudjanak megmérkőzni. Másodlagos az eredmény, így az A osztályban is azt tartottam szem előtt, hogy a mindössze 13 éves Toró Dávid minél több párharcot játsszon. Élt is a lehetőséggel, pontokat szerzett az együttesnek.

A szövetség az összesítést még a héten készíti el, bizonyára lesznek visszalépő klubok jövőre, így meglehet, hogy maradunk az A osztályban.”

Az ISK-SZAK további fiókcsapatai a B osztályban szerepeltek, itt három gárda is érdekelt volt: a Dr. Mózes Gyula, Balázs Csaba és Mózes Botond, a Kiss János, Kiss Bence és Bedő Bálint illetve a Sebők Márton, Bărdaș Márk és Sárkány Levente alkotta triók pozitív mérleggel zártak. Azaz, egyik sem esett ki, míg nagy valószínűséggel egyik csapat a feljutásért selejtezhet.

A Fit Feel SE csapata Fotó: Facebook/Fejér-Konnert András

Még egy udvarhelyi klub, a Fit Feel SE is a B osztályban vitézkedett. A Fejér-Konnert András, Moldován-Horváth Csaba, Jobb Levente László Barna és Zakariás Szabolcs összeállítású gárda végig menetelt, egy párharc kivételével mindent nyertek, így elsőként zártak csoportjukat, ellenfélre várnak a másodosztályba való feljutásért folyó harcban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.