Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy küzdelemben maradt le az Eb-dobogóról Biró Krisztián

Horváth Bálint Ottó 2024. május 27., 16:24 utolsó módosítás: 2024. május 28., 13:29

A Marosvásárhelyi ISK-VSK birkózója, Biró Krisztián a bronzéremért küzdött a Bakuban rendezett felnőtt, U23-as Európa-bajnokságon, de végül lemaradt a dobogóról.

Nagy küzdelemben maradt le az Eb-dobogóról Biró Krisztián
Nem igazán talált fogást ellenfelén, lemaradt a dobogóról a gyulakuti birkózó. Korábbi felvétel Fotó: United World Wrestling

Az azeri fővárosban múlt héten zajlott kontinensviadalon a 74 kg-os súlycsoportban érdekelt gyulakuti sportoló remekül kezdett, a selejtezőben 9–0-ra nyert az olasz Raul Caso ellen, a negyeddöntőben pedig 10–0-ra múlta felül a belga színekben versenyző, de ázsiai származású Muhammad Abdurachmanovot.

Két kategorikus győzelmének köszönhetően Biró Krisztián versenyben volt az érmekért, a döntőbe viszont nem sikerült bejutnia,

a legjobb négy között ugyanis 7–3 arányban kikapott az orosz Kamil Abdulvagabovtól.

Az alig 21 éves Maros megyei birkózó a vigaszágon folytatta a bronzéremért, vasárnap este a török Ibrahim Metahan Yaprak volt az ellenfele, akitől kiélezett küzdelemben 6–4-es vereséget szenvedett, így nem tudott felállni a dobogóra.

Udvarhelyi, vásárhelyi és szentgyörgyi érmek a Román Kupában

Múlt hétvégén Călărași adott otthont az U17-es korosztályú birkózók Román Kupa küzdelmeinek, ahol a székelyföldi klubok sportolói több érmet szereztek. A Székelyudvarhelyi ISK színeiben Lőrincz Magor a 80 kg-os súlycsoportban ezüstérmet nyert, Bálint Alexandra (53 kg) és Kacsó Bendegúz (71 kg) pedig bronzot zsebeltek be. Ugyancsak a harmadik helyen végzett a Marosvásárhelyi ISK két versenyzője, Kelemen Márk és Denis Sămărghițan.

A Székelyudvarhelyi ISK érmes birkózói, Bálint Alexandra, Lőrincz Magor és Kacsó Bendegúz, valamint Katona László edző Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

A másik marosvásárhelyi klub, a BSG képviseletében David Metea, Sorin Bălan és Ionuț Goran elhódította az aranyérmet, David Soare és Andrei Covalschi harmadikok lettek, Lunka Sándor pedig az ötödik pozícióban zárt. A nagyszerű eredményeknek köszönhetően a BSG megszerezte az első helyet a klubok rangsorában.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi ISK versenyzői közül Ilyés Szabolcs (60 kg) és Ilyés Norbert (110 kg) bronzérmet szereztek, míg a Sepsiszentgyörgyi MSK-tól Electra Garaiacu a 49 kg-osok között megnyerte az aranyat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.