Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mutatjuk hol és kiknek társaságában várják az új esztendőt a székelyföldi sportemberek

Székely Sport 2021. december 31., 11:23

Alig pár óra maradt hátra a 2021-es esztendőből, amelyre rányomta bélyegét a koronavírus-járvány. Összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, hol szilvesztereznek a székelyföldi sportélet kiemelkedőbb csapatai, szakemberei, sportvezetői.

Mutatjuk hol és kiknek társaságában várják az új esztendőt a székelyföldi sportemberek
Két meccs között egy kis lazítás. Nagyon sok sportoló és sportvezető családjával tölti a szilvesztert Fotó: Pixabay.com
Csíkban ünnepel a Sportklub edzője

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongegyüttesének irányítását november közepétől a kanadai–olasz Rico Rossi vette át. A Székelyföldre Németországból érkező szakember a sűrű meccsprogram miatt nem utazik el Csíkszeredából. „A feleségem már karácsony előtt idejött, így együtt fogjuk megünnepelni az új év érkezését. A Hunguest Fenyő Hotelben leszünk, ahol rendeznek szilveszteri bulit is, de mi nem veszünk részt azon, csupán kettesben ünnepelünk majd” – mondta el a Székely Sportnak Rossi.

Papp Szabolcs, a Sportklub csapatkapitánya otthon, családja körében tölti a szilvesztert. „A tervek szerint kapunk 3–4 nap szabadot.

A családosok, a gyermekes csapattársak többsége otthon tölti a minivakációt, a fiatalabbak pedig baráti körben várjak az új esztendőt.

A pihenésen és az együttléten lesz a hangsúly. A légiósok közül van, aki 2–3 napra hazautazik” – tudtuk meg Papptól.

Udvarhelyiek sportszilvesztere

Nem volt rossz éve teremlabdarúgásban az FK Székelyudvarhelynek, bronzérmet szerzett a bajnokságban, döntőt játszott a Román Kupában. Az együttes csapatkapitánya, Szécsi Barna mégis leginkább az utolsó két mérkőzésre gondol, ahol a két riválistól vereséget szenvedtek. „A fiatal együttesünket ez kissé visszatérítette arra a vágányra, hogy még sokkal többet kell dolgoznunk. Igaz, hogy most mindenki pihenőt kapott, így kifújhatjuk magunkat.

A szilvesztert szűk családi körben, illetve a küküllőkeményfalvi szomszédokkal töltjük. Az utóbbi években ez a trend nálunk, mert a gyerekek még kicsik, nem mozgunk olyan könnyen velük.

Hogy mit kívánnék az új esztendőtől? Titkon reménykedek a bajnoki címben, még ha a realitás azt is diktálja, hogy ehhez kisebb csoda kellene.”

Egyik fia keresztszüleinél köszönti az új évet, családi, baráti körben a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztaliteniszezője, György Szilárd. Elmondása szerint az utóbbi éveket tekintve ez az első kimozdulásuk otthonról, mert eddig a gyerekek túl kicsit voltak. „2021 jó év volt számunkra, érmet nyertünk a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk. Utánpótláscsapataink is szépen fejlődtek. Hogy mit hoz az új esztendő? Remélem, jó eredményeket” – nyilatkozta György.

Hargitafürdőn, barátokkal lép át az új esztendőbe a VSK Székelyudvarhely kézilabdacsapatának edzője, Sipos Lóránt. Egy kis pihenőt adott magának, klubcsapatának az egyébként a román ifiválogatott szövetségi kapitánya. „Hétfőn már edzést tartunk, így valóban csendes szilveszterezés lesz. Ebben az évben a pandémia eltávolította különböző okok miatt a szurkolókat a lelátókról. Ez a legnagyobb hiányunk, hiszen a sportoló, mindenki nem azért dolgozik, hogy zárt kapuk mögött tudja le meccsét. Azt várom az új évtől, hogy minél több összecsapást játszhassunk minél nagyobb szurkolótábor előtt.”

Hol szilvesztereznek a gyergyói hokisok?

Brance Orbán, a Gyergyói Hoki Klub csapatkapitányának gondolatai december 30-án még nem az új évvel, a szilveszterrel voltak kapcsolatosak, hiszen az év utolsó mérkőzésére, a székely rangadóra készült, erre koncentrált. Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy számára sosem volt különösebb jelentőségű a szilveszter. „A újévi összejövetelek mindig nagyon izgalmasnak néznek ki a filmekben, azonban számomra ez sosem volt túl érdekes, nem is tudnék megemlíteni egy igazán emlékezetes történetet sem ezzel kapcsolatban.

Karácsony és szilveszter környékén általában sok mérkőzésünk van, és ezek a fontosak. Idén edzés után a családjainkkal közös korcsolyázás és ebéd a program.”

Sütő Örsi, a gyergyószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat játékosának év végi gondolatai szintén kapcsolatosak a hokival. „Nem lesz nagy buli, baráti társasággal ülünk össze szilveszterkor, köztük lesz néhány csapattársam is. Nem is lehet túl sokat bulizni, hiszen 3-án már elkezdődnek az edzések, készülünk a januári mérkőzésekre. A csapattal pár napja volt egy évzáró vacsoránk, ahol kiértékeltük az idei évet, amivel természetesen elégedettek vagyunk, hiszen mindent megnyertünk ebben az évben, ahol csak pályára léptünk. Ugyanígy szeretnénk folytatni 2022-ben is. Boldog új évet kívánunk minden szurkolónak, és mindenkinek, aki szereti, követi a női jégkorongot.”

Suciunál első a család

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője elmondta, hogy a csapat nem székelyföldi tagjai hazautaztak, mindenki családja, barátai körében várja az új esztendőt. „Sokat voltunk távol családjainktól, én ezt próbálom most pótolni. Szűk családi körben ünnepeljük meg az év múlását, illetve az új esztendő érkezést. Otthon, Sepsiszentgyörgyön maradok az év első napjaiban is, az FK Csíkszereda a tervek szerint január 12-én kezdi a felkészülést” – mondta el Suciu.

Diószegi nem utazik messzire

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatának elnöke, Diószegi László szerint

mind a karácsony, mind a szilveszter a családé kell legyen, így a csapat minden tagja otthon, családi körben szilveszterezik, ki kisebb, ki nagyobb társaságban.

A játékosok az idei utolsó mérkőzésük után mind hazautaztak, és a január 3-ára tervezett csapatgyülekezőre már vissza kell térniük Sepsiszentgyörgyre. Diószegi László elárulta, szűk családi körben, öt-hat személlyel tölti a szilvesztert, ilyenkor nem szoktak nagy bulit rendezni. Már csak azért sem, mert olyan hosszú volt az év, hogy inkább a pihenésre fektetik a hangsúlyt ezen a két napon. „Nem utazunk messzire, a környéken ünneplünk, a megyéből nem szoktunk kimenni, hosszú szilveszteren már legalább húsz éve nem voltunk” – közölte.

Két kupameccs között a Siriusnál

A Marosvásárhelyi Sirius KK női kosárlabdacsapatánál a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok is visszafogottan tartják meg a szilvesztert. „Nincsen idő szórakozásra a csapatnál, mert már az év elején dolgunk van. Lesz egy családi vacsora, utána ismét a szezonra kell koncentrálniuk, tehát nem lehet elereszteni a gyeplőt” – fogalmazott Kiss István klubelnök. Az együttes csütörtökön hajnalban ért hazai az alexandriai kupamérkőzésről, tegnap a játékosok közül, aki közelebb laknak, egy rövid időre hazautaztak, de hamar térnek vissza, mivel január 2-án már edzést tartanak, majd 6-án következik a kupavisszavágó.

Rövid vakáció az Ágyúsoknál

Rövid, csak két és fél napos vakációt kaptak a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapatának tagjai. Mint Bíró Mátyás, a csapat csíkszeredai tagja megkeresésünkre elmondta, január 2-án délután már edzésük lesz. „Csapattársaim többsége otthon, családi körben vagy a barátokkal szilveszterezik. Fontos a pihenés, hiszen a bajnokság hamarosan folytatódik” – mondta el Bíró Mátyás. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.