Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Motorzúgástól lesz hangos a főtér

Székely Sport 2022. július 01., 16:09

Marosvásárhely főterén rendezik szombaton a Szuper Rali országos bajnokság második fordulóját, ahol 25 pilóta sorakozik fel a rajtnál.

Motorzúgástól lesz hangos a főtér
A hétvégi verseny lesz a Marosvásárhely Kupa negyedik kiadása Fotó: Rab Zoltán

A szezon első, a tengerparti Mangalián zajlott versenye után a Szuper Rali mezőnye a Marosvásárhely Kupáért küzd a város főterén kialakított 5,4 kilométer hosszú utcai pályán.

A hétvégi verseny lesz a Marosvásárhely Kupa negyedik kiadása a 2018-as, 2019-es és 2021-es kiírás után. Az utóbbi két győztes, a szezonnyitó mangaliai futamot megnyert Jerome France és Costel Cășuneanu, illetve a nagy népszerűségnek örvendő Mihai Leu számítanak a verseny legnagyobb esélyeseinek. A hazai versenyzőket Turzai Dániel és Domokos Sándor képviselik.

A marosvásárhelyi Szuper Rali szombaton reggel 8 órától kezdődik a próbakörökkel, majd 8.30-tól következnek az edzések, a két versenyfutamra pedig 12.15-től kerül sor. Utóbbi élőben követhető a Prima Sport televíziós csatornán, illetve a Román Autósport-szövetség (FRAS) Youtube-csatornáján.

A verseny ideje alatt útlezárásokra kell számítani az érintett szakaszokon pénteken 19 órától a szervízpark megnyitásának időpontjától szombaton nagyjából 14 óráig a díjátadó ünnepségig, de a forgalomkorlátozás vasárnap reggel 6 óráig lesz érvényben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.