Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mogyoródon tekvandóztak a székelyföldi fiatalok

Dobos László 2024. március 28., 17:22

Csíkszeredai sportolók is részt vettek a Mogyoródon megrendezett magyar tekvandó-diákbajnokságon. A Csíki Titánok tagjai az anyaországi vetélkedőn a Budapesti TFSE csapatát képviselték, több dobogós helyezést értek el.

Mogyoródon tekvandóztak a székelyföldi fiatalok
Székelyföldi tekvandózó fiatalok a mogyoródi sportcsarnokban Fotó: Csíki Titánok

Pest vármegyében, Mogyoródon, a Grosics Gyula Sportcsarnokban megrendezett 2024-es Diákbajnokságon és Engrich Mariann emlékversenyen vett részt az elmúlt napokban a csíkszeredai tekvandósok egy része. A Magyar WT Taekwondo-szövetség által szervezett vetélkedőn a székelyföldi sportolók a Budapesti TFSE színeiben indultak, a küzdelem és a formagyakorlat versenyszámokban bizonyíthattak.

Küzdelem: Dombi Denisz (gyermek 3-as korosztály, –30 kg-os súlycsoport), Dombi Patrik (gyerek 3, –33 kg), Nyírő Richárd (kadet, –57 kg) és Szakács Balázs (kadet, –49 kg) – 1. hely, Cantea Dániel (ifjúsági, –68 kg) – 2. hely.

Formagyakorlat (poomsae): Mihálcz Andrea (kadet, egyéni) – 4. hely, Tódor Gergely Ágnes (ifjúsági, egyéni) – 6. hely.

A versenyre a csíki sportolókat Dombi Gyula (3 DAN) és Dombi Beáta (1 DAN) tekvandó edzők készítették fel és kísérték el.

Csíki tekvandósok a marosvásárhelyi repülőtéren Fotó: Csíki Titánok

A Csíki Titánok csapatának vezetője és edzője szerint nagyon szép eredményeket értek el a versenyzőik. „A négy első hely azt jelenti, hogy mi komolyan vesszük a felkészülést, és a versenyen ez megmutatkozott. Külön élmény volt, hogy erre a versenyre repülővel utaztunk a Marosvásárhely–Budapest útvonalon. Sokkal kipihentebben érkezünk, hiszen a sokszor 12–13 órás utazást most csupán 2–3 órára csökkentettük. Külön köszönet Kiss Roland főtitkár úrnak és a Magyar WT Taekwondo Szövetségnek a versenyzési lehetőségnek, kitűnő feltételek voltak. A hétvégén részt veszünk az országos szintű Beszterce Kupán, majd következik az országos bajnokság, amelynek Bukarest ad otthont” – nyilatkozta Dombi Gyula a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.