Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindig a négyes döntő a tét, ezúttal már értékesítené a meccslabdákat a Góbék teqballpárosa

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 06., 15:49

Két rendkívül nehéz torna előtt áll a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team párosa, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor. A soron következő két hétvégén előbb Brazíliában, majd Horvátországban küzdenek a minél előkelőbb helyezésekért.

Mindig a négyes döntő a tét, ezúttal már értékesítené a meccslabdákat a Góbék teqballpárosa
A végelszámolásnál ismét szembe kerülhetnek a világbajnok szerbekkel. Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor meglepetést okozna ellenük és bejutna a döntőbe Fotó: COSR/Cristian Nistor

Bő három héttel ezelőtt szerepelt utoljára rangos nemzetközi versenyen a székely páros. Az ázsiai túráról két éremmel tértek haza, férfi párosban a kínai Csingtaóban bronzot szereztek, míg a Thaiföldhöz tartozó Szamuj-szigeten a negyedik helyen végeztek, vegyespárosban Györgydeák az amerikai Margaret Osmundsonnal ezüstöt nyert.

A kimerítő ázsiai tornákat és a hosszú hazautat követően több napos pihenőt tartottak. Aztán a felkészülésüket hátráltatta, hogy Ilyésnek Thaiföldön volt egy kisebb motorbalesete, a lábujján keletkezett seb későre gyógyult be, így csak az elmúlt héten tudott edzeni. Ugyan nem végezhettek teljes körű felkészülést a Rió de Janeiróban csütörtöktől vasárnapig zajló brazíliai, valamint a jövő heti horvátországi versenyre, de a Góbék Teqball Team csapatvezetőjének elmondása szerint

ettől függetlenül begyakorolták azokat a játékelemeket, amelyekre szükség lehet főleg a kiemelt csapatok ellen, és remélik, hogy ez elég lesz a minél jobb szerepléshez.

„Megpróbáljuk kihozni a maximumot, a cél mindig az, hogy elsődlegesen kerüljünk be a legjobb négy közé, amiért nagyon meg kell küzdeni, ott pedig tudjuk értékesíteni a meccslabdákat, ez ugyanis nem sikerült a legutóbbi versenyeken. Néztük az eredményeinket, az utóbbi négy bajnokságon felváltva kétszer is harmadik és negyedik helyen végeztünk.

Bízunk benne, hogy ezúttal sikerül bejutni a döntőbe és meglepetést okozni a világranglistán előttünk álló csapatok ellen”

– fogalmazott Ilyés Szabolcs.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

Rióban rendkívül erős mezőny vár a világranglistán harmadik helyezett Ilyés-Györgydeák kettősre, hiszen férfi párosban jelen lesz a világranglista-vezető és Európa-bajnoki címvédő magyar páros, továbbá a világbajnok szerbek, illetve számos brazil duó és további dél-amerikai versenyzők.

Vegyesben Györgydeák a brazil Ester Viana Mendesszel indul, akivel utoljára Los Angelesben tornát nyertek, és ezúttal is az aranyérmet célozzák meg.

Ilyés társa a szintén brazil Larisa Eugenio Da Silva lesz, aki footvolley-ban érdekelt, ami gyakorlatilag lábbal játszott röplabda, és nemrég kezdte el a teqballt, de nagyon technikás játékos, és remélik, hogy a csoportból kijutva minél tovább tudnak menetelni.

A Góbék csapatvezetője ismertette, hogy a csoportmérkőzéseket teremben játsszák, míg a kategóriánkénti döntők az ismert tengerparti szakaszon, a Copacabanán mobil lelátók előtt lesznek megrendezve, ahol lenyűgöző környezet és kiváló hangulat fogja várni a sportolókat.

Három évvel ezelőtt már szerepeltek egy brazíliai versenyen a Góbék, akkor kiemelkedően teljesítettek.

Porto Alegrében férfi párosban sikerült nyerniük a döntőben éppen a brazil válogatott ellen, míg egyéniben Györgydeák kikapott a fináléban a lengyel Adrian Duszaktól.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor Rióból nem fognak hazarepülni, hiszen a következő hétvégén a horvátországi Pulában egy újabb nívós versenyen vesznek részt. Mivel közel van, Magyarországról sok erős páros lesz érdekelt, továbbá Európából a kiemelt játékosok mind neveztek, de a tengerentúlról is több válogatott érkezik.

Ami a Góbékat illeti, a világelithez tartozó két sportoló mellé csatlakozik hét játékos, közülük hatan középiskolások, ez nekik remek lehetőség lesz, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek.

A nyáron napi két edzést tudtak végezni, így a horvátországi megmérettetés jó erőfelmérő lesz számukra, reményeik szerint néhányan már a csoportból is tovább tudnak jutni és egyre szebb eredményeket érnek el.

Ilyés és Györgydeák a férfi páros küzdelmei mellett ezúttal is érdekelt lesz vegyesben, mindketten teljesen új összeállításban állnak asztalhoz. Remek duónak ígérkezik Györgydeák és a kétszeres világbajnok magyarországi Janicsek Zsanett kettőse, akik a legfényesebb éremért lehetnek versenyben, Ilyés pedig klubtársával, Miklós Tündével próbálnak minél jobb teljesítményt nyújtani. Mindemellett női párosban is versenyben lesznek a Góbék a Miklós Tünde és Lakatos Kriszta alkotta duó révén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.