Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindhárom éremből szereztek egyet a gyergyói ökölvívók

Gergely Imre 2022. március 01., 11:06 utolsó módosítás: 2022. március 01., 11:12

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szállítottak haza a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói a rangos nemzetközi viadalon, a Brassó Openen. Több mint húsz ország legjobbjai találkoztak.

Mindhárom éremből szereztek egyet a gyergyói ökölvívók
A gyergyói érmesek Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub nyolc sportolója szerepelt a juniorok és ifjúságiak számára rendezett Brassó Openen, négyen Magyarország válogatottjának tagjaiként, négyen Romániát képviselve léptek szorítóba.

A legfényesebb érmet Kozma Lívia (junior 57 kg) szerezte meg, aki Románia válogatottját képviselve diadalmaskodott. Daróczi Vanessza (ifjúsági 52 kg) szintén a romániai válogatott tagjaként nem jutott tovább az elődöntőből, így ő bronzérmet akasztották a nyakába.

A harmadik érmes Benedek Péter Pál (junior 46 kg), aki Magyarország válogatottjának színeiben két ellenfelet legyőzve jutott döntőbe, ahol megosztott pontozással egy romániai bokszoló javára ítéltek a bírók.

A teljes gyergyói együttes Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Rajtuk kívül még Majlát András (junior 60 kg), Popa Ioan Jancsi (ifjúsági 54 kg) és Csiki Róbert (ifjúsági 63,5,kg) Magyarország válogatottjának színeiben, Milotay Dávid (junior 48 kg), és Szilágyi Arnold (ifjúsági 60 kg) román válogatottként szerepelt a Brassó Openen. Ők ugyan nem szereztek érmeket, de nagyon szépen teljesítettek, és számukra is hatalmas tapasztalatot jelent, hogy ilyen színvonalú viadalon a világ legjobbjaival találkozhattak – mutatott rá Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője.

„Az érmeknél sokkal többet ér az a gazdag tapasztalat, amit itt szerezhettünk, és ez a további kitartó munkával párosulva a jövőben megmutatja majd a hozadékát.

Sportolóink többsége először találkozott a világ élvonalához tartozó ellenfelekkel, és megmutatták, igenis képesek egyenrangú félként szembeszállni velük. Övéké a jövő”

– fogalmazott.

A Brassó Openen Bahrain, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Horvátország, Izrael, Lettország, Magyarország, Moldova, Olaszország, Románia, Skócia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia és Ukrajna korosztályos válogatottjai szerepeltek.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A gyergyói sportolókat Huszár Árpád és Huszár Dávid edzők mellett a magyarországi szakvezetés szakemberei, Törteli Ferenc és Ács József is segítették a sarokból.

Huszár Árpád hozzátette, hogy Gyergyószentmiklós idén májusban a brassóihoz hasonló nemzetközi viadal házigazdája lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.