Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindent vittek a székely teqballosok Párizsban

Horváth Bálint Ottó 2024. február 19., 14:02

Minden kategóriában székely sportolók győztek a hétvégén Párizsban első alkalommal megrendezett francia Grand Prix-versenyen. A férfi világelső Györgydeák Apor három, a női élmezőnyhöz tartozó Barabási Kinga két aranyérmet szerzett.

Mindent vittek a székely teqballosok Párizsban
A vegyes páros kategóriában a kontinens legjobb férfi és női teqballosa, Györgydeák Apor és Barabási Kinga tornagyőzelemmel zárt Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A francia fővárosban rajtolt el az idei teqballszezon, amelyen ugyan nem osztottak világranglista pontokat, de számos kiemelt versenyző állt asztalhoz. A székelyföldi küldöttséget négyen képviselték, a férfi és női Európa-bajnoki címvédő, Györgydeák Apor, illetve Barabási Kinga, továbbá Ilyés Szabolcs és Gergely Péter.

Az egyéni versenyben Györgydeák és Barabási legyőzhetetlennek bizonyult. Végig kiválóan meneteltek, a döntőben a székelyudvarhelyi világelső a négyszeres világbajnok, magyarországi Blázsovics Ádám, a marosvásárhelyi éljátékos a hazai pályán játszó, francia Julian Amelie ellen győzött.

Ilyés Szabolcs közel két év kihagyás után indult újra egyéniben, a nyolcaddöntőben a lengyel Francziuk Bartlomiejjel szemben maradt alul, míg a 17 éves fiatal tehetség, Gergely Péter először kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba a nemzetközi felnőtt mezőnyben, szintén a legjobb tizenhat között búcsúzott, a magyarországi Hercegfi Mátétól szenvedett vereséget.

Györgydeák Apor idén minden nemzetközi versenyen a négyszeres világbajnok, Blázsovics Ádámmal az oldalán küzd a tornagyőzelmekért Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A Góbék Teqball Team sportolói párosban új felállásban játszottak. Györgydeák Apor idén minden nemzetközi versenyen a sportág legeredményesebb teqballozójával, a négyszeres világbajnok, Blázsovics Ádámmal az oldalán küzd a tornagyőzelmekért. A kezdés kiválóan sikerült, a székely-magyar kettős nem talált legyőzőre és megszerezte az aranyérmet, a fináléban a portugál válogatott, Joao Pinheiro és Luis Santos ellen nyertek. Az Ilyés Szabolcs és Gergely Péter alkotta duó nagyot küzdöttek, két győzelmet és két vereséget jegyeztek, de nem jutottak tovább a csoportból.

A vegyes páros kategóriában összeállt a kontinens legjobb férfi és női teqballosa, Györgydeák Apor és Barabási Kinga megnyerték a tornát, a döntőben Blázsovics Ádámot és portugál társát, Stephanie Britot múlták felül.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A székely sportolók tehát nagyszerűen kezdték az új szezont, mind a négy kategóriában diadalmaskodtak Párizsban. A nemzetközi szövetség versenynaptára szerint az első kiemelt nemzetközi megmérettetés a belga nyílt verseny lesz számukra április elején, majd következik a világkupa-sorozat három viadala Madridban, Budapesten és a kínai Csingtaóban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.