Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindent vittek a magyarországiak, lemaradtak a dobogóról a székely teqballosok

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 18., 11:57 utolsó módosítás: 2023. szeptember 19., 08:19

Nem sikerült az éremszerzés a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team sportolóinak a hétvégi horvátországi kiemelt tornán. Férfi párosban a legjobb nyolc között búcsúztak, vegyesben pedig Györgydeák Apor magyarországi társával elveszítették a bronzmérkőzést.

Mindent vittek a magyarországiak, lemaradtak a dobogóról a székely teqballosok
Galérianézet
Györgydeák Apor vegyesben kevéssel maradt le az éremszerzésről Fotó: Facebook/Teqball Romania

Rendkívül erős mezőny várt a székely küldöttségre a horvát tengerparti üdülővárosban, Pulában rendezett megmérettetésen, ahol Európából minden kiemelt páros képviseltette magát. A Góbék tíz fős kerettel utaztak Horvátországba, a tapasztalt teqballosok mellé csatlakoztak a klub fiatal játékosai is. A mindig éremesélyes Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor alkotta férfi párosnak kevés ideje volt az átállásra, illetve a felkészülésre, hiszen a brazíliai Rió de Janeiróból egyből a horvátországi versenyre utaztak.

A világranglistán harmadik helyezett székelyudvarhelyi kettős már a csoportkörben megkezdte a küzdelmeket, ahol az első helyen zártak, és a klub 17 éves duója, Gergely Péter és Máté Mátyás ellen is játszottak, akik mindkét szettben négy pontig jutottak ellenük. A Góbék másik fiatal párosa, Simó Bence és Varga Mátyás egy szerb és egy magyarországi csapattól szenvedett vereséget, ők így értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak.

A Góbék fiatal játékosai hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A legjobb tizenhat között Ilyés és Györgydeák ellenfele a januárig még a Góbékat képviselő Levik Boldizsár és magyarországi társa, Tóth Benjamin volt, akiket két szoros játszmában tudtak legyőzni.

A negyeddöntő viszont a végállomást jelentette számukra, két játékrészben maradtak alul Odnoga Mátyással és Bakó Ádámmal szemben, így a Góbék csakúgy mint Brazíliában, Horvátországban is a legjobb nyolc között búcsúztak.

A magyarországi páros a döntőig menetelt, ahol honfitársaik, az Európa-bajnoki címvédő Bányik Csaba és Katz Balázs állította meg őket, míg a bronzérmet a világbajnok szerbek szerezték meg.

A vegyespárosok versenyében Györgydeák Apor – aki Brazíliában Ester Viana Mendesszel bronzérmet nyert – oldalán a kétszeres világbajnok Janicsek Zsanettel nem kellett csoportmeccseken pályára lépjenek, de még a nyolcaddöntőben sem, egyből a negyeddöntőben voltak érdekeltek, ahol két szettben nyertek a lengyel duó ellen. Aztán az elődöntőben két kiegyenlített játszmában veszítettek a Bányik Csaba–Ács Krisztina magyarországi kettőssel szemben, így a bronzmérkőzésen játszottak a látványos pulai amfiteátrumban rendezett vasárnapi négyes döntőben.

Az ellenfelük az aktuális vegyes páros világbajnok Bakó Ádám–Vasas Lea magyarországi páros volt, akikkel végig kiélezett csatát vívtak.

Az első szettet simán elbukták, de utána sikerült kiegyenlíteniük, a mindent eldöntő utolsó játszmában pedig kiélezett végjátékban 16:14 arányban maradtak alul, így lecsúsztak a dobogóról. Az aranyérmet a Katz Balázs–Kota Gabriella páros nyerte, két szettben győztek Bányik Csaba és Ács Krisztina ellen.

A Miklós Tünde–Lakatos Kriszta női páros az előkelő ötödik helyen végzett Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Ilyés Szabolcs és klubtársa, Miklós Tünde a csoportkörben kezdték meg a szereplésüket, egy lengyel és egy szlovák duó legyőzésével az első helyről jutottak tovább. A nyolcaddöntőben viszont két szettben kikaptak a marosvásárhelyi Szilágyi Arnold–Barabási Kinga kettőstől, így Ilyés akárcsak Rióban a brazil Larissa Eugenio Da Silva Rio oldalán, ezúttal is a legjobb tizenhat között búcsúzott. A Góbék egyedinek számító ikerpárosa, Simó Boglárka és Simó Bence harmadikként zártak a csoportban, egy szettet sikerült nyerjenek klubtársaik, Lakatos Kriszta és Levik Boldizsár ellen, de a továbbjutás utóbbiaknak sem sikerült.

Bravúreredményt ért el viszont Miklós Tünde és Lakatos Kriszta a női párosok között.

Két győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutottak a legjobb nyolc közé, ahol viszont két szettben veszítettek a világbajnok magyarországi Janicsek Zsanett–Vasas Lea ellen, így az előkelő ötödik helyen végeztek. Az aranyéremért zajló párharcban a döntőig hibátlanul menetelő marosvásárhelyi Barabási Kinga és Dakó Katalin ellenfele Kota Gabriella és Ács Krisztina volt.

A Transilvania Teqball Team versenyzői szettelőnyre tettek szert, a magyarországiak azonban fordítani tudtak, így ők örülhettek a tornagyőzelemnek.

A marosvásárhelyi Barabási Kinga és Dakó Katalin meg kellett elégedjen az ezüstéremmel Fotó: Facebook/Teqball Romania

A Góbék Teqball Team sportolói ezen a hétvégén szombaton és vasárnap Marosvásárhelyen kvalifikációs tornán vesznek részt az év végi thaiföldi világbajnokságra való kijutásért. Ezt követően Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor október 6. és 8. között a Los Angelesben rendezendő kiemelt tornán lesznek érdekeltek, a fiatalok számára pedig az ősz folyamán Szlovákiában komoly erőfelmérő következik, ahol a 19 éven aluli mezőnyben kell helytálljanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.