Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Minden éremből szereztek egyet-egyet az U23-as cselgáncsbajnokságon

Dobos László 2024. május 13., 20:09

Arany- ezüst- és bronzéremből is szereztek egyet-egyet a székelyföldi sportolók az Ilfov megyei Izvorani-ban megrendezett, az U23-as korosztály számára kiírt egyéni cselgáncsbajnokságon. Lajos Orsolya bajnok lett.

Minden éremből szereztek egyet-egyet az U23-as cselgáncsbajnokságon
Balról jobbra: Dániel Albert edző, Mihály Hunor, Lajos Orsolya, Papp Róbert Flórián edző, Ágoston Eszter és Dánél Szabolcs edző Fotó: Papp Róbert Flórián

Az Ilfov megyei Izvorani-ban, a Román Olimpiai Bizottság (COSR) Sydney 2000 nevet viselő sportközpontjának csarnokában rendezték meg az elmúlt hét végén az utánpótlás korú, U23-as korosztály egyéni cselgáncsbajnokságának döntő szakaszát. Székelyföldet a Csíkszeredai ISK és a Csíkszeredai VSK sportolói képviselték.

Bajnoki címet a 63-kg-os súlycsoportban induló Lajos Orsolya (VSK) szerzett, Albu Botond és Papp Róbert Flórián edzők tanítványa megállíthatatlan volt, minden ellenfelét 10:0-ra legyőzve léphetett a dobogó legmagasabb fokára.

Fotó: Papp Róbert Flórián

Mihály Hunort (ISK) Dániel Albert készítette fel, a fiatal sportoló ezüstérmes lett, magabiztosan jutott döntőbe, ahol azonban kikapott a nagyváradi Ioan Dzitac-től.

Bronzérmet Ágoston Eszter (ISK) szerzett a 70 kg-osok súlycsoportjában, Dánél Szabolcs tanítványa egyenes ágon vereséget szenvedett a negyeddöntőben, vigaszágon azonban kiharcolta a bronzérmet.

Egy ötödik és két hetedik hellyel is büszkélkedhet a székelyföldi küldöttség: Székely Botond (60 kg, Csíkszeredai ISK) az 5. pozícióban végzett, míg Imecs Bernadett (Csíkszeredai ISK, 70 kg) és Bara Csaba Csongor (81 kg, VSK Csíkszereda) hetedik lett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.