Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindegyik éremből jutott a vásárhelyi úszóknak a Román Kupában

Horváth Bálint Ottó 2023. június 06., 13:32

A Marosvásárhelyi VSK és ISK úszói remek eredményekkel tértek haza az Otopeni-ben megrendezett Román Kupa küzdelmeiről. A két klub sportolói számos érmet szereztek.

Mindegyik éremből jutott a vásárhelyi úszóknak a Román Kupában
Fángli Henrietta nyakában az aranyérem, 50 m mellen megdöntötte a saját országos csúcsát Fotó: Facebook/Román Úszó Szövetség, FRNPM

A főváros melletti múlt hétvégi megmérettetésen 58 klub képviseletében nagyjából 400 sportoló vett részt, akik serdülő, ifjúsági és felnőtt kategóriában indultak.

A Bartalis Károly edző által irányított Marosvásárhelyi VSK képviseletében Fángli Henrietta két aranyérmet és egy ezüstöt szerzett a felnőtt mezőnyben. A csapat kiválósága nagy fölénnyel nyerte meg az 50 méteres mellúszás döntőjét, ráadásul 32,23 másodpercre javította meg a saját országos csúcsát. Fángli 100 m mellen is legyőzhetetlennek bizonyult, 200 m mellen pedig a második helyen végzett.

Mellette Daniel Nicușan és Koncz Nimród állhatott fel a dobogóra, előbbi a második helyen zárt 100 m mellen a felnőtteknél, utóbbi a harmadik lett 200 m pillangón az ifjúsági kategóriában. Nicuşan 50 m mellen is közel volt az éremszerzéshez, ahol a negyedik helyen ért célba, Koncz pedig ötödik lett 200 m vegyesen.

Fotó: Facebook/Román Úszó Szövetség, FRNPM

Mészáros Balázs lemaradt a dobogóról, mivel a felnőtteknél 200 m vegyesen negyedik, 100 m mellen hetedik, 50 m mellen kilencedik helyezést ért el.

Az Open kategóriában Koncz Nimród 17 évesen a 6. helyet foglalta el 400 m vegyesen, míg Szentgyörgyi Henrietta az ifjúságiak között 200 m háton 5., 100 m háton 7. lett.

A Marosvásárhelyi ISK (edzők: Kisgyörgy Evelin, Anderka Farkas Kinga, Peteley Attila) színeiben az alig 15 éves Sántha Nóra kiemelkedően teljesített, összesen hét érmet nyert, a serdülő kategóriában 50 méter kallózásban elhódította a kupát. Ugyancsak ebben a versenyszámban az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is ezüstérmet szerzett. Továbbá, 100 m pillangón a serdülőknél a második, az ifjúságiaknál a harmadik helyet szerezte meg, valamint a serdülők között 100 m kallózásban ezüst- és 50 m pillangón bronzérmes lett.

Rajta kívül Veress Rebeka bronzérmet szerzett a serdülőknél 200 m hátúszásban, míg 200 m vegyesen, 400 m vegyesen és 100 m háton egyaránt a negyedik helyen ért célba.

Sántha Nóra (a dobogó második fokán) kiemelkedően teljesített, összesen hét érmet nyert Fotó: Facebook/Román Úszó Szövetség, FRNPM

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.