Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindegyik éremből jutott a székelyföldi teqballosoknak Amerikában

Horváth Bálint Ottó 2024. június 17., 11:10

Újabb kiemelt tornán vettek részt a hétvégén a székely sportolók, ezúttal az Amerikai Egyesült Államokban az oklahomai Tulsa városban versenyeztek, ahol mindhárom kategóriában dobogós helyezést értek el.

Mindegyik éremből jutott a székelyföldi teqballosoknak Amerikában
Györgydeák Apor és Barabási Kinga elhódították a serleget Fotó: Facebook/Teqball

Mozgalmas a nyár eleji időszak a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team sportolói számára, egymást érik a rangos megmérettetések, ismét egy világkupa-sorozathoz tartozó viadalon léptek asztalhoz.

Az Egyesült Államokban újra összeállt a klub világranglista harmadik helyezett párosa, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs. A csoportkörben nagyszerűen meneteltek, mind a négy mérkőzésüket szettveszteség nélkül hozták le, majd a negyeddöntőben is magabiztosan nyertek az amerikai válogatottal szemben.

A legjobb négy között viszont két játszmában vereséget szenvedtek a brazil Leonardo Lindoso-Leonardo Santana kettőstől, így meg kellett elégedjenek a bronzéremmel.

Vegyesben Györgydeák Apor és ezen a tornán a Góbéket képviselő marosvásárhelyi Barabási Kinga nem kellett csoportmeccseket játsszon, egyből a nyolcaddöntőben kezdett. Kimagasló játékkal nyertek egy brazil-amerikai duó ellen, majd a legjobb nyolc között a házigazdák képviselőit múlták felül.

Az elődöntő már jóval nehezebb volt, szetthátrányból kellett fordítaniuk a brazil-szerb ellenfeleik, Ester Viana Mendes és Bogdan Marojevic ellen.

Az aranyéremért zajló vasárnap esti csatában Györgydeák és Barabási esélyt sem adott a brazil válogatottat alkotó Leonardo Lindoso de Almeida és Vania Moraes Da Cruz kettősnek, ezzel megszerezte a trófeát.

Ilyés Szabolcs társa a kolumbiai Valeria Marrugo Mora volt, akivel mind a két találkozójukat elveszítették a csoportban, így hamar véget ért számukra a verseny.

Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs meg kellett elégedjenek az ezüstéremmel Fotó: Haáz Vince

Női párosban Barabási Kinga az amerikai Carolyn Greco oldalán játszott, akivel sorra nagyszerűen vették az akadályokat, a döntőig még szettet sem veszítettek.

A tornagyőzelemért viszont nagy párharcot vívtak a brazilok kettőse, Ester Viana Mendes és Vania Moraes Da Cruz ellen, akiktől három szoros játszmában kikaptak, így ezüstéremmel zártak.

A sikeres amerikai torna után a székelyföldi teqballosok nem pihenhetnek, hiszen hétvégén a dániai Grindstedben újabb nemzetközi próbatétel következik az európai körverseny keretében.

Előre lépett a klubvilágranglistán a Góbék Teqball Team

Az idei rendkívüli eredményeknek köszönhetően a székelyudvarhelyi egyesület több kategóriában is a dobogón áll a klubvilágranglistán. Többek között santosi, Rió de Janeiró-i, Los Angeles-i, budapesti, varsói és lisszaboni klubokat megelőzve a Góbék előre léptek a második helyre a tetemes előnnyel rendelkező, Győri ETO mögé.

Az egyéni pontversenyben Györgydeák Apor továbbra is magabiztosan vezeti a világranglistát. 2021 novemberében és decemberében volt először az élen, majd

2022 októberétől visszavette a vezetést és azóta folyamatosan tartja az első helyet, egyhuzamban a 21., összességében pedig a 23. hónapja kezdődik az ő nevével a világranglista.

A párosok mezőnyében mind Györgydeák Apor, mind Ilyés Szabolcs a legjobb tíz között található a világranglistán, előbbi a hetedik utóbbi a nyolcadik helyen áll.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.