Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megverte az ISK-SZAK a Sepsi-SIC-et a székelyek mérkőzésén

Józsa Csongor 2022. október 25., 17:25 utolsó módosítás: 2022. október 25., 18:51

A férfi asztalitenisz élvonal két székelyföldi klubja nézett farkasszemet. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ádáz csatát vívott.

Megverte az ISK-SZAK a Sepsi-SIC-et a székelyek mérkőzésén
Galérianézet
Tamás Szabolcs ismét magabiztosan játszott, fontos meccset nyert meg csapatának Fotó: Erdély Bálint Előd

Kedden délután a városi sportcsarnokban fogadta az elmúlt hétvégén még a nemzetközi porondon szereplő udvarhelyi együttes a tavalyi idény bronzérmesét a Szuperliga harmadik fordulójának összecsapásán.

György Szilárd és Demeter Lehel meccse nyitotta az élvonal székely derbijét. A hazaiak játékosa elhúzott, és bár az első szett végére majdnem utolérte a marosvásárhelyi származású ellenlábasa, nem tudott fordítani. A második játszma is hasonlóan alakult, 9–5-ről kellett zárkóznia a háromszékiek sportolójának. Ezúttal is csak 9-ig jutott. A harmadikban nem tudott újítani Demeter, így viszonylag könnyedén lett az első pont a György István által felkészített gárdáé.

A második párosításban Dragoș Bujor egyenlített, ő is három szetteben nyert Sebastian Loso ellen. Igaz, hogy a hazaiak asztaliteniszezője három meccslabdát hárított.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Tamás Szabolcs a harmadik találkozón elveszítette az első játszmát Ștefan Moldoveanu ellen. Nem tört meg, átvette az irányítást, erőteljesebb játékkal fordított, összesítésben pedig az udvarhelyiek visszavették 2–1-re a vezetést.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Loso és Demeter tért vissza az asztalhoz. Utóbbi enerváltan játszott, ezt pedig kihasználta a házigazdák svéd idegenlégiósa, az első két szettet behúzta. Korántsem volt itt még vége, a háromszéki játékos megrázta magát, két 11–9-es játszmával egyenlített.

A mindent eldöntő szettben 8–5-ről zárkózott Demeter, de az utolsó három menet Losoé lett, egyben lezárta a találkozót.

Fotó: Erdély Bálint Előd

3–1-re diadalmaskodott a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, százszázalékos mutatóval – a bajnok Bukaresti Steauával együtt – a pontvadászat élén áll. A Sepsi-SIC egy győzelem mellett két vereséget könyvelt el.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 3. forduló:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 3–1.
György Szilárd–Demeter Lehel 3–0 (11–9, 11–9, 11–8),
Sebastian Loso–Dragoș Bujor 0–3 (8–11, 8–11, 13–15),
Tamás Szabolcs–Ștefan Moldoveanu 3–1 (10–12, 11–7, 11–5, 11–9),
Loso–Demeter 3–2 (11–9, 11–6, 9–11, 9–11, 11–8).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.