Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megszűnt az egyik országos sportcsatorna

Horváth Bálint Ottó 2024. június 30., 18:55 utolsó módosítás: 2024. június 30., 18:58

A sportkedvelők hiába keresték, vasárnap már nem találhatták meg az Orange Sport csatornáit. A több névváltáson is átesett sportadó tizennyolc év után megszűnt.

Megszűnt az egyik országos sportcsatorna
Az Orange Sporton már nem láthatunk közvetítéseket Fotó: Pinti Attila

Szombaton volt utoljára elérhető az Orange Sport, vasárnaptól már nem lehetett sporteseményeket nézni az országos csatornán. Az Orange előfizetőinek azonban van más lehetőségük, továbbra is követhetik a különböző sportágakat, hiszen a szolgáltatónál megtalálhatók a Prima Sport csatornái is, amelyen nagyrészt ugyanazokat a közvetítéseket sugározzák.

A megszűnt sportcsatorna még 2006 végén indult Boom Sport néven. 2010-ben Dolce Sportra változtatta a nevét, 2017-ben pedig megvásárolta a Telekom mobiltelefon-szolgáltató cég, így Telekom Sport lett belőle. Két évvel ezelőtt, miután az Orange átvette a Telekom portfóliójának egy részét, a csatorna az Orange Sport nevet kapta.

Az évek során az Orange Sport közvetítette az összes jelentős labdarúgó-bajnokságot: a Premier League-et, a La Ligát, a Serie A-t, a Bundesligát, a Ligue 1-et, valamint a Bajnokok Ligáját, és természetesen a hazai Szuperligát, a 2. Ligát és a Román Kupát.

Továbbá, más sportágak közvetítési jogait is birtokolta, a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-kupa szerepelt a portfóliójában.

Az elmúlt években kizárólagos jogokkal rendelkezett Romániában az NBA, a világ legfontosabb kosárlabda-bajnokságának közvetítésére, és jelenleg nem világos, hogy mi történik az észak-amerikai megmérettetéssel. Egy másik viadal, amelyet az Orange korábban kizárólagosan közvetített, az a rögbi Hat Nemzet Tornája volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.