Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megnyerte a besenyszögi lovasíjász versenyt Csiszér Ivett

Dobos László 2024. május 14., 12:42

Kiváló eredménnyel tért haza Besenyszögről a csíkszeredai Csiszér Ivett, aki megnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében megtartott nemzetközi lovasíjász versenyt.

Megnyerte a besenyszögi lovasíjász versenyt Csiszér Ivett
Galérianézet
Csiszér Ivett verseny közben Fotó: Pinti Attila

A Csíkszeredai Kerecsen Lovasíjász Egyesületet négyen képviselték a besenyszögi dr. Szántó Zoltán nemzetközi lovasíjász bíró által szervezett versenyen. A győztes Csiszér Ivett 237,46 pontot teljesített, Lőrincz Rómeó 156,04-et, Bakos Csongor 126,08-at, Lőrincz Virág pedig 125,97-et.

Lőrincz Rómeótól, a csíki lovasíjász klub vezetőjétől megtudtuk, hogy az első hazai versenyük július 2-án lesz.

Székelyföldi lovasíjászok Besenyszögön. Elől, középen Csiszér Ivett

A csíkszeredai Csiszér Ivett lovasíjász tavaly sporttörténelmet írt: megnyerte a magyarországi Kaposmérőn, a sportág bölcsőjében megrendezett világbajnokság női versenyszámát. Húsz év után először győzött vébén Magyarországon kívüli sportoló.

A 2023. július első napjaiban megrendezett 7. Lovasíjász világbajnokságra 16 ország 60 versenyzője nevezett. Az Eredeti Kassai rendszerben versenyző lovasíjászok legnagyobb megmérettetése Somogy vármegyében, a Kaposvárhoz közeli Kassai-völgyben, a világ legjobban felszerelt lovasíjász központjában volt, a modern kori lovasíjászat kialakulásának bölcsőjében zajlott.

Csiszér Ivett Fotó: Pinti Attila

A hungarikumnak számító lovasíjászat sportág és harcművészet, de Magyarországon már indult kezdeményezés arra, hogy olimpiai sportág legyen. Lényege, hogy egy mozgó ló hátáról íjjal kell célba lőni.

Csiszér Ivett a csíki jégkorong alapítójának, Vákár Lajosnak a dédunokája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.