Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megcélozta az aranyat a rangos svájci viadalon Szőcs Bernadette

Horváth Bálint Ottó 2024. január 18., 14:22

Aranyéremmel a nyakában térne haza a kontinens legjobbjainak tornájáról a marosvásárhelyi asztaliteniszező. Szőcs Bernadette első kiemelt a svájci Montreaux-ban zajló Europe Top 16 nevet viselő viadalon, amelyet hat évvel ezelőtt sikerült megnyernie.

Megcélozta az aranyat a rangos svájci viadalon Szőcs Bernadette
Szőcs Bernadette az első számú kiemelt. Ez nagyobb nyomást, de extra motivációt is jelent számára Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A női mezőnyben Európában a legjobb asztaliteniszezőnek számító Szőcs Bernadette először lesz első kiemelt a kontinens legjobb versenyzőit felvonultató megmérettetésen, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek.

A világklasszis marosvásárhelyi sportoló kiemelkedő eredményeket ért el a svájci tornán, 2018-ban megszerezte a bajnoki címet, emellett egy ezüst- és két bronzérmet nyert az Europe Top 16-on.

„Boldog vagyok, hogy újra a legjobb tizenhat között versenyzem. Ez az első alkalom, hogy én vagyok az első számú favorit, nagy megtiszteltetés számomra. Nagyobb nyomást, de extra motivációt is jelent.

Teljes szívemből meg akarom nyerni ezt a versenyt. Montreaux-ban mindig is jól teljesítettem. Készen állok arra, hogy százszázalékot nyújtsak”

– nyilatkozta Szőcs Bernadette klubja, a Bukaresti Steaua közösségi oldalának.

Mellette válogatottbeli csapattársa, Elizabeta Samara is részt vesz ezen a versenyen, aki a hatodik kiemelt lesz. Ő korábban szintén dobogós helyen végzett, 2018-ban bronzérmes volt.

Az olimpiai kvótáért küzdenek a válogatottal

A hét elején megtartották a dél-koreai Puszanban február 16. és 25. között rendezendő olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokság csoportkörének sorsolását.

A román női válogatott a 7-es csoportban lesz érdekelt Szingapúr, Svédország, Kanada és Szerbia mellett, míg a férfi együttes a 8-as csoportban játszik, amelyben Portugália, Egyiptom, Irán és Thaiföld is szerepel.

Magyarország mindkét csapata az 1-es csoportba került és ellenfele lesz a sportági nagyhatalom, címvédő Kína. A nők ezen kívül Indiával, Spanyolországgal és Üzbegisztánnal csapnak össze, míg a férfiak Horvátország, Belgium és Kuba ellen játszanak.

Mind a női, mind a férfi mezőnyben a nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a másodikok és harmadikok egy párharc megnyerésével kvalifikálhatják magukat a legjobb tizenhat közé.

A világbajnokságon a negyeddöntőbe jutó válogatottak harcolják ki a részvételt a nyári párizsi olimpiára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.