Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Másodszor léptek szorítóba Baróton a bokszolók

Sebestyén Ervin 2024. április 04., 17:13 utolsó módosítás: 2024. április 05., 07:50

Második alkalommal szerveztek ökölvívógálát Baróton, amelyen tizenegy klub közel száz sportolója lépett a ringbe. Érkeztek sportolók Maros, Hargita és Kovászna megyéből, illetve Magyarországról is.

Másodszor léptek szorítóba Baróton a bokszolók
Kiválóan teljesítettek az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói Fotó: Facebook/Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Gyergyószentmiklós

Nagyszombaton léptek szorítóba a fiatal sportolók, a cél az volt, hogy mindenki új tapasztalatokkal gazdagodjon. Az eseményen ott volt Gyergyószentmiklósból az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, illetve őket képviselték a barótiak és a sepsiszentgyörgyiek is, Csíkszeredából három együttes is érkezett, részt vett a Marosvásárhelyi VSK, a Bodoki Nomad Spirit, de jöttek sportolók Székelyudvarhelyről, illetve Magyarországról is.

Több csapatban is voltak olyan résztvevők, akik életük első meccsét játszották. Csíki Károly szervező elmondta, hogy próbáltak úgy kialakítani a párosításokat, hogy mindenkinek megfelelő legyen.

A versenyt megelőző éjszaka még a párosításokat bújtuk, hogy egészen biztosan jó legyen minden, az volt a célunk, hogy mindenki a lehető legjobb ellenfelet kapja és megmutathassa mire képes. Kiváló mezőny alakult ki és igyekeztünk színesebbé tenni az eseményt.

Meghallgattuk a román és magyar himnuszt, valamint voltak táncosok is, akik szórakoztatták a nézőket a meccsek között” – árulta el Csíki Károly a Székely Sportnak.

Fotó: Facebook/Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Gyergyószentmiklós

A barótiak edzője ugyanakkor hozzátette azt is, hogy a tavalyhoz képest ezúttal több problémába ütköztek, ami jelentősen megnehezítette a dolgukat a szervezésben.

Nagyon nehéz volt a összehozni az eseményt, tavaly, amikor először rendeztük meg a gálát akkor volt főtámogatónk, most viszont lényegében komolyabb szponzor nélkül kellett létrehozni az egészet. Lázár Csabika, a BVSC elnöke és a barátok segítettek nagyon sokat, illetve saját zsebből is kellett finanszírozni dolgokat.

Összességében viszont elmondhatom, hogy egy nagyon jó napon vagyunk túl, mindenki gazdagodott valamivel, nekünk pedig ez volt a célunk, megérte a rengeteg munkát belefektetni” – mondta el Csíki Károly, a barótiak felkészítője.

A gyergyóiaknál a leigazolt sportolók hozták a kötelezőt. Döntő fölénnyel nyerte a mérkőzését Csiki Róbert, Mailát András, Búzás Róbert, Sinka Botond, és Tallósi Tímea. Ugyanakkor pontozásos győzelmet aratott Szőcs Karád, Bogyor Dávid és Csiki Máté. Bemutató mérkőzéseket vívott Bakos Brigitta, Srof Kevin és Szőcs Zalán.

Tankó Olivér és Csillag Szabolcs először mutatták meg magukat a ringben, ez volt az első próbatétel számukra, az edzői sarok nem engedte végig a mérkőzést.

Érmekkel távozhattak a VSK Csíkszereda ökölvívói Fotó: Facebook/VSK Csíkszereda

Ami a VSK Csíkszeredát illeti, Todor Loránd tanítványai kiválóan teljesítettek. Gábor Kristóf (54 kg, U14), Szőcs Bence (51 kg, U18), Gábor Kristóf (54kg, U14), Szőcs Bence (51kg, U18), Gábor Márk (60kg, U18), Bartók Zsolt (71kg, U22), Tanco Stefan (32kg, U12), Antal Gyöngyvér (42kg, U14), Tankó Máté (66 kg, U16) és Tanco Andrei (54kg, U14) egyaránt aranyéremmel térhetett haza, míg Boboc Teodor (57 kg, U16) ezüsttel gazdagodott az erdővidéki gálán.

Mióta van lehetőség bokszolni Baróton versenyszinten?

Ami a Barót Városi Sport Clubot illeti, a csapat edzője elmondta, még érződik, hogy az elején járnak, viszont mindent megtesznek annak érdekében, hogy fejlődjenek és ehhez a legjobb úton járnak.

„Két éve jöttem haza Ausztriából, akkor mertem álmodni egy nagyot és akkor vágtam bele ebbe az egészbe. Létrehoztam egy saját edzőtermet, ahol az embereknek lehetőségük van az alakformálásra, akár fogyni, akár izmosodni szeretnének. Ami engem illet, hosszú éveken keresztül bokszoltam 91 kg-os kategóriában, most pedig szeretném továbbadni ezt a tudást a fiataloknak” – mondta el Csíki Károly, a BVSC boksz szakosztályának edzője.

Hozzátette, hogy a kezdet rendkívül nehéz volt, viszont mindvégig motivált maradt és kitartott a célja mellett, ennek pedig egyre inkább beérik a gyümölcse.

„Mint minden másban, itt is nehéz volt elstartolni. Ez a gála és a hasonló események tökéletesek arra, hogy felmérjük pontosan hol is tartunk, viszont azon dolgozunk folyamatosan, hogy fejlődjünk és a legjobbat hozzuk ki magunkból. Elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével, mindenki hozzátette a magáét az eseményen” – nyilatkozta a Székely Sportnak.

Elmondta, hogy tanítványai egyre magasabb szintet érnek el, jelenleg is kint van a Magyar Kupán serdülő korosztályban az egyik sportolója, amely meg is nyerte az első meccsét és továbbjutott a második körbe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.