Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Történelmi marosvásárhelyi aranyérem az Európai Játékokon

Horváth Bálint Ottó 2023. június 27., 22:42 utolsó módosítás: 2023. június 27., 22:53

Visszakapaszkodott a nagy hátrányból, aztán a mindent eldöntő utolsó játszmában nem hagyott kérdést a marosvásárhelyi születésű asztaliteniszező. Szőcs Bernadette egyik legnagyobb sikerét érte el egyéniben, aranyérmet szerzett a krakkói Európai Játékokon.

Történelmi marosvásárhelyi aranyérem az Európai Játékokon
Fotó: COSR/Cristian Nistor

A női asztalitenisztorna kedd esti döntőjében Szőcs Bernadette a monacói színeket képviselő, de kínai származású Yang Xiaoxin ellen küzdött a kontinentális bajnoki címért.

Nem indult jól a mérkőzés a marosvásárhelyi sportoló számára, ellenfele magabiztosan játszott az elején, 2–0-ra és 3–1-re is vezetett a szetteket tekintve. Szőcs azonban nem adta fel, a kiélezett ötödik játékrészben felzárkózott, majd sikerült egyenlítenie,

a mindent eldöntő utolsó játszmában pedig esélyt sem adott vetélytársának, így hatalmasat fordítva 4–3-ra megnyerte a finálét.

Európai Játékok, Krakkó, női asztalitenisz, egyéni, döntő:
Szőcs Bernadette–Yang Xiaoxin 4–3 (4–11, 7–11, 11–7, 8–11, 13–11, 11–9, 11–3)

Mellette csapattársa, Elizabeta Samara is felállhatott a dobogóra, szintén döntő szettben győzött a bronzmérkőzésen a lengyel Natalia Bajor ellen, akit Szőcs az elődöntőben minden kétséget kizáróan 4–0-ra múlt felül.

Szőcs Bernadette a második dobogós helyezését szerezte Krakkóban, miután hétfőn vegyespárosban Ovidiu Ionescuval bronzérmesek lettek. Az elődöntőben a Madarász Dóra és Ecseki Nándor alkotta magyarországi duó ellen 3–0-ra veszítettek, akik végül ezüstérmet szereztek, míg a bronzmérkőzésen 3–1-re legyőzték a spanyol Alvaro Robles/Maria Xiao kettőst.

Fotó: Román Asztalitenisz-szövetség

A marosvásárhelyi asztaliteniszező a női csapatversenyben is érdekelt, csütörtökön Magyarország vagy Csehország ellen játszanak a negyeddöntőben.

Szőcs Bernadette aranyérme a romániai asztaliteniszezők eddigi legjobb helyezése az Európai Játékok történetében,

korábban ugyanis két ezüstérmet szereztek, mindkettőt négy évvel ezelőtt Minszkben, ahol női csapatban (Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro) és vegyespárosban (Szőcs Bernadette, Ovidiu Ionescu) szenvedtek vereséget a döntőben.

Románia eddigi mérlege a krakkói Európai Játékokon 11 érem, ebből három arany, három ezüst és öt bronz. Szőcs Bernadette mellett Vlad Dascălu hegyikerékpárban és Claudia Bobocea 1500 méteres síkfutásban nyert még aranyérmet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.