Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marco Rossival és Bölöni Lászlóval is találkozhatunk Tusványoson

Székely Sport 2022. július 14., 13:23 utolsó módosítás: 2022. július 14., 13:25

Nemzetközi hírű szakemberekkel, világbajnokokkal, izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel várják a sportszeretőket az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba. Többek között ott lesz Marco Rossival, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Bölöni László, Erdély legendás futballistája. edzője.

Marco Rossival és Bölöni Lászlóval is találkozhatunk Tusványoson
Pénteken lesz a BEK-győztes, marosvásárhelyi származású Bölöni László edző, egykori román válogatott labdarúgó előadása Fotó: Haáz Vince

Tömegsport-versenysport Székelyföldön című kerekasztal-beszélgetéssel rajtolnak jövő héten szerdán délelőtt fél 12-től a sporttal kapcsolatos előadások Tusványoson. A Jakabffy Elemér sátorban Ambrus József (klubelnök, Sepsi-SIC), Huszár Árpád (elnök, Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub), Jakab Árpád (ügyvezető elnök, Együtt Növünk Fel! Alapítvány), Nagy Attila-Ferenc (igazgató, Székelyföldi Jégkorong Akadémia) és Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter beszélget a jelenlegi helyzetről.

A legtöbb, sporttal kapcsolatos előadás helyszíne a Buzánszky Jenő sportterasz lesz.

Itt szerdán 13 órától először parasportsikerekről lesz szó, majd 14 órától a 90-es évek ökölvívó világbajnokai, Vastag Ferenc és Erdei Zsolt lesznek a meghívottak, 15 órától a magyar birkózás legendás testvérpárját, Lőrincz Tamást (olimpiai világ- és Európa-bajnok) és Lőrincz Viktort (olimpiai és világbajnoki ezüstérmes) faggatják.

Marco Rossi Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csütörtökön 11 órától a Kós Károly sátorban Erősödő fociláz Erdélyben – a játékon innen és túl címmel többek között Diószegi László (tulajdonos, Sepsi OSK), Szondy Zoltán (elnök, FK Csíkszereda) és Jakab Zoltán (Futsal Klub, Székelyudvarhely) beszélgetnek. A Buzánszky Jenő sportteraszon 14 órától a székelyudvarhelyi származású Ilyés Ferenc egykori magyar válogatott kézilabdázóval lehet találkozni, majd 16 órakor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György beszélget.

Pénteken 13 órától Sportakadémiák a Kárpát-medencében, 14 órától Magyar futballcsapatok az európai kupaporondon; labdarúgás és gazdaság a Kárpát-medencében, 15 órától Olimpiai és paralimpiai mozgalom Magyarországon és Romániában című előadások lesznek neves hazai és külföldi meghívottakkal, 16 órától pedig a BEK-győztes, marosvásárhelyi származású Bölöni László edző, egykori román válogatott labdarúgó lesz a vendég.

Az utolsó sporttal kapcsolatos beszélgetések szombaton lesznek, 15 órától Székelyföld ikonikus jégkorongklubja címmel Becze Tihamér, Részegh Zsolt és Rokaly Szilárd a meghívottak, 16 órától pedig Olimpia és vizes vb után Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke és Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke zárják az előadások sorát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.