Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Maradtak a legjobbak között: a Bajnokok Ligájában indul a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK

Józsa Csongor 2022. július 06., 13:36

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) közzétette a nemzetközi porondon szereplő klubcsapatok ranglistáját. Az elmúlt három szezon eredményeit vették figyelembe, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK az előkelő tizenhetedik pozíciót foglalja el. Ez azt jelenti, hogy a székelyföldi klub a következő idényben is a férfi szakág Bajnokok Ligájában indulhat el.

Maradtak a legjobbak között: a Bajnokok Ligájában indul a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK
Mind a hazai, mind a nemzetközi porondon sűrű versenyprogram vár az udvarhelyiekre. Korábbi felvétel Fotó: Beliczay László

Tavaly belekóstolt, hogy milyen a legjobbak között szerepelni, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK fennállása legnagyobb sikerének könyvelhette el azt, hogy ott volt a Bajnokok Ligája mezőnyében. Házigazdaként az első csoportkörben indított, nem sikerült a továbbjutás.

Ez nem törte meg a csapatot, az Európa Kupában folytatta, majd az újonnan megalapított harmadik kupakiírásban, a Europe Trophyban. Itt egészen a döntő tornáig menetelt, ahonnan június közepén bronzéremmel tért haza. Az ETTU az utolsó három szezonban elért eredményeket összegzi, ez alapján pedig az udvarhelyiek előrébb léptek: ezúttal a tizenhetedikek az klubcsapatok európai ranglistáján.

„Igazából minket is meglepett ez a helyezés. Két ízben ott voltunk az Európa Kupa és a Europe Trophy nyolcas döntőjében. Ezek a pontok pedig sokat nyomtak a latba.

Mindent megteszünk, hogy benevezzünk, újból a városi sportcsarnokba hozhassunk elit csapatokat, topjátékosokat. Jeleztük, hogy most is egyik csoport házigazdája szeretnénk lenni”

– mondta el megkeresésünkre az ISK-SZAK edzője, szakosztályvezetője, György István.

A rangsor első nyolc helyezettje a BL csoportkörében várja ellenfeleit, a 9–24. pozícióban lévők négy négyes csoportban szerepelnek az első körben – a küzdelmeket szeptember 20–25. között rendezik. Az innen kiesők az Európa Kupában folytathatják a szereplést.

Új versenykiírás a Szuperligában

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK nem csak a nemzetközi porondon érdekelt, a férfi asztalitenisz Szuperliga mezőnyében zsinórban a hatodik idényének vág neki. A Román Asztalitenisz-szövetség (FRTM) megreformálta az élvonal lebonyolítását: eddig a mezőny egy őszi és egy tavaszi tornával letudta az alapszakaszt, aztán jött a rájátszás. A 2022–2023-as idénytől kezdődően klasszikus bajnoki kiírás lesz, azaz mindenki játszik mindenkivel hazai környezetben és idegenben is.

Nagy előrelépés ez a sportág hazai népszerűsítésében. Lesz hét hazai meccsünk, hét kiszállásunk. Az asztaliteniszt szeretők hétről hétre követhetik az állást, szurkolhatnak nekünk a városi sportcsarnokban. Remélem, hogy ez népszerűbb lesz a támogatóink számára is”

– mondta György István.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK felnőtt szakosztályának tagjai jelenleg nyári pihenőn vannak. Augusztus elején indítják a felkészülést a szeptember közepén rajtoló új szezonra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.