Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marius Manolache nyerte a csíki sakkversenyt

Dobos László 2021. augusztus 30., 17:37 utolsó módosítás: 2021. augusztus 30., 21:48

Hét ország  – Németország, Kanada, Hollandia, Lengyelország, Moldova Köztársaság, Magyarország és Románia – sakkozói ültek asztal mellé Csíkszeredában a 24. Caissa Nemzetközi Sakkfesztivál idei kiírásán. 

Marius Manolache nyerte a csíki sakkversenyt
Vedmediuc–Manolache (jobbról) sakkcsata Fotó: Biró Zoltán

A tíznapos sakkcsaták után kiemelkedik a galaci születésű Marius Manolache (Temesvári Studențesc Medicina SK) nemzetközi nagymester teljesítménye, aki a torna mindhárom műfajában, klasszikus, rapid és villámsakkban is az élen végzett.

A klasszikus gondolkodási idővel zajló 47 fős 7 fordulós főcsoportban a győztessel egyenlő pontot összesített és ezüstérmes lett a Moldova Köztársaságot képviselő Szergej Vedmediuc nemzetközi mester, míg a csíki tornák korábbi hatszoros győztese, a marosvásárhelyi Barátosi Dániel nemzetközi mester gyengébb mezőnyértékeléssel szorult a holtversenyes harmadik helyre.

Az érmesek mögött hat sakkozónak van 5 pontja, köztük Cosma (4.), Ardeleanu (5.), Filip A. (6.), Filip L. (7.), Coca (8.) és Sacharewicz (9.) volt a sorrend.

A 15 éven aluliak számára rendezett 8. Balogh János Emlékversenyen a gyergyóalfalvi Kiss Hanna (Marosvásárhelyi ISK) nyert 5,5 ponttal az egyaránt 5-5 pontos Bencze Mátyás, Antonya Zsombor (mindkettő Székelyudvarhelyi ISK) és Léstyán Péter (Csíkszeredai Jövő SK) előtt.

Fotó: Biró Zoltán

Rapidsakk, villámsakk

A játékosonként 15-15 perces gondolkodási idővel lezajlott rapid tornán 77 sakkozó ült asztalhoz és a győzelmet egy teljes pontelőnnyel Marius Manolache nagymester szerezte meg 6,5 ponttal, aki egyetlen döntetlent ért el az utolsó fordulóban és ez a fél pont az 5,5 pontot teljesítő Andrei Istrățescu nagymester számára az ezüstérmet jelentette. A bronzérmet Lucian Ioan Filip nemzetközi mester szerezte meg 5,5 ponttal.

Az 5-5 perces villámtornára 64 sakkozó nevezett és az 5,5 pontot teljesítők között hatos holtverseny alakult ki az élen, a leggyorsabb észjárásúnak szintén Marius Manolache nagymester bizonyult, megelőzve riválisait: Andrei Istrățescu (2.), Filip (3.), Barátosi (4.), Vedmediuc (5.) és Ardeleanu (6.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.