Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Malom-világszövetségi alelnök lett Sánta Elemér

Dobos László 2023. március 16., 10:46

Fontos tisztséget kapott a sportág világszövetségénél a székelyföldi malomjáték-mozgalom vezetője, Sánta Elemér. Az üzletemberrel kapcsolatos, hogy az elmúlt napokban malomjátékokat adományozott az árva gyerekeknek.

Malom-világszövetségi alelnök lett Sánta Elemér
Felkérték az alelnöki pozícióra Sánta Elemért Fotó: Gecse Noémi

Az idei malom-versenyekkel kapcsolatos újdonságokról érdeklődtünk Sánta Elemérnél, a székelyföldi malomjáték-mozgalom vezetőjétől. Megtudtuk, hogy idén négy év kihagyás után, május 6-7-én, a németországi Lindauban, a német-osztrák-svájci hármashatárnál fekvő városban megszervezik a sportág Európa-bajnokságát.

A Malom-világszövetség (Welt Mühlespiel Dachwerband, WMD) a csíkszeredai Sánta Elemért felkérte alelnöknek, amit elfogadott.

Fejér Attila, Hargita megyei sportigazgató, Elekes Zoltán gyermekvédelem igazgató és Sánta Elemér Fotó: Forrás: Sánta Elemér

Ide kapcsolódó hír, hogy Sánta Elemér a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal (DJSTHR) együttműködve 40 darab malomjátékot ajándékozott a Hargita Megyei Szociális Gyermekvédelmi Igazgatóságnak (DGASPC) – az árva gyerekek számára. „Mivel rég foglalkozunk az árva gyerekekkel, akik szeretnek malmozni, folytatjuk az együttműködést, segítünk rajtuk” – mondta el Sánta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.