Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mailát András harmadszorra magyar országos bajnok

Gergely Imre 2023. október 02., 10:43

Egy arany- és három ezüstérmet szereztek az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub fiataljai az Ifjúsági és Junior Magyar Ökölvívó-bajnokságon, azaz a csapat mind a négy tagja döntőbe jutott és éremmel tér haza.

Mailát András harmadszorra magyar országos bajnok
Mailát András a dobogó legfelső fokán Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Mailát András nyerte a legfényesebb érmet a magyar bajnokságon, és ezzel háromszoros magyar bajnok, emellett van még egy romániai bajnoki címe is.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK négy sportolóval indult a Nyíregyházán rendezett versenyen, Búzás Róbert, Sinka Botond és Rácz Alex ezüstérmesek lettek.

Amint a gyergyószentmiklósi klub vezetőedzője, Huszár Árpád elmondta, elégedett az eredménnyel. A döntőkről kifejtette, hogy

Mailát András minden tekintetben jobb volt az ellenfelénél, kétség sem férhetett a győzelméhez.

Meglátása szerint Búzás Róbert is győzelmet, aranyérmet érdemelt volna, nagyon jó meccset vívott, és ugyan ellenfele kezét emelték fel végül, ez lehetett volna fordítva is. Sinka Botond és Rácz Alex is hozta azt, amit elvártak tőlük ezen a versenyen, őket is elismerés illeti – tette hozzá. A négy gyergyói bokszoló a junior korosztályban versenyzett.

A Godako küldöttsége és a négy érmes ökölvívó Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A 63 kilósok mezőnyében versenyző Mailát András sorban Petrovics Balázst, Balázs Kristófot és Takács Zoltánt is legyőzve jutott döntőbe, ahol Katona Dáviddal csapott össze és egyhangú pontozással győzött.

Búzás Róbert (60 kg) György Mátéval, Kökény Krisztiánnal és Leiner Krisztiánnal szemben diadalmaskodva ért el a fináléig, ahol Horváth Szabolcsot hirdették ki győztesnek megosztott pontozással.

Sinka Botond (50 kg) útja a döntőig Nyáry Dávid és Zlenko Olekszandr legyőzésével vezetett, a fináléban egyhangú pontozással maradt alul Gombai Dominikkal szemben.

Rácz Alex (52 kg) előbb Bátor Leventét, majd Rostás Tibort búcsúztatta, a döntőben pedig egyhangú pontozással veszített Molnár Gábor ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.