Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyarországi világbajnokokat győztek le az aranyért a székelyföldi teqballozók

Horváth Bálint Ottó 2024. április 08., 13:37

Három versenyszámban is székelyföldi győzelem született a hétvégi belga nyílt nemzetközi teqballbajnokságon. A női és férfi egyéniben szerzett diadal mellett a királykategóriának számító férfi párosban is sikerült felérni a csúcsra.

Magyarországi világbajnokokat győztek le az aranyért a székelyföldi teqballozók
Györgydeák Apor és Blázsovics Ádám felért a csúcsra Belgiumban Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Az idei szezon első rangos versenyhétvégéjén a kontinens legjobbjai küzdöttek meg az érmekért a Brüsszelhez közeli Wavre településen, ahol három kategóriában végig szenzációsan meneteltek és nem találtak legyőzőre a világelithez tartozó székelyföldi sportolók, így elhódították az aranyérmet, az ifjúsági korosztályban pedig egy harmadik helyezést is begyűjtött a székelyudvarhelyi teqballklub.

A férfi egyéni versenyben a világelső Györgydeák Apor könnyedén győzte le az ellenfeleit, és a döntőben sem adott esélyt a francia Lionel Beyernek (12:6 és 12:4 arányban nyert ellene), aki a negyeddöntőben nagy meglepetésre búcsúztatta az aktuális lengyel világbajnok Adrian Duszakot.

A marosvásárhelyi Barabási Kinga szintén magabiztosan teljesített, és a fináléban presztízsgyőzelmet aratott, hiszen felülmúlta a 2021-ben Gliwicében világbajnok magyarországi Izsák Annát.

A királykategóriának számító férfi párosban Györgydeák Apor és magyarországi társa, Blázsovics Ádám számára egyik vetélytársuk sem jelentett különösebb akadályt,

a tornagyőzelemért zajló összecsapáson pedig látványos és kiélezett küzdelemben, három játszmában (12:7, 4:12, 12:10) győzték le a világ- és Európa-bajnoki címvédő magyarországi Bányik Csaba és Katz Balázs duót.

A székelyudvarhelyi klub az U19-es korosztályban is szerzett érmet, Gergely Péter remekül játszott és csak az elődöntőben szenvedett vereséget a dán Magnus Madsentől, a kisdöntőt viszont megnyerte a magyarországi Hercegfi Mátéval szemben, így bronznak örülhetett.

A Góbék Teqball Team további versenyzői közül a felnőtt mezőnyben Ilyés Szabolcs két győzelemmel jutott tovább a csoportból, a nyolcaddöntőben azonban három játszmában kikapott bolgár ellenfelétől, Kiss Zoltán két vereséggel zárt, Lakatos Kriszta egy nyert és egy vesztes meccsel búcsúzott. Az ifjúságiaknál Máté Mátyásnak sikerült legyőznie osztrák vetélytársát, ám döntő szettekben alulmaradt két dán ellenfelével szemben. Simó Bence két győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként lépett tovább, a negyeddöntőben a dán Magnus Madsen állította meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.