Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magabiztos győzelemmel zárta az évet az ISK-SZAK

Zátyi Tibor 2022. december 11., 18:05 utolsó módosítás: 2022. december 11., 20:29

Az alapszakasz feléhez érkezett a férfi asztalitenisz Szuperliga, vasárnap a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK hazai pályán a Besztercei CSM együttesét fogadta.

Magabiztos győzelemmel zárta az évet az ISK-SZAK
Sánduly Levente zárta le a meccset Fotó: Erdély Bálint Előd

Az első párban Sebastian Loso ellenfele Szilágyi Paul volt, az udvarhelyiek svéd légiósa könnyedén hozta az első két szettet. A harmadik játszma jóval szorosabb volt, a beszterceiek játékosa rendre ott volt Loso nyomában, többször is egyenlített, majd szettlabdához jutott, amit rögtön értékesített is. A negyedik szettet Szilágyi kezdte jobban, két ponttal is vezetett, majd Loso átvette a játszma irányítását. Szilágyi nem adta fel, ám végül fejet kellett hajtania Loso előtt, aki 11–8-ra behúzta a szettet, egyben megszerezte a vezetést az ISK-SZAK-nak.

Sebastian Loso Fotó: Erdély Bálint Előd

A második párban Mihai Roșca jobban kezdett György Szilárd ellen, az udvarhelyiek játékosa folyamatosan lendült bele, és végül simán fordítva hozta az első pontot.

A második szettben is Roșca volt előnyben, vezetett hárommal is (4–7), ám György Szilárd zsinórban szerezte a pontokat és be is húzta a második szettet. A harmadik játszma 6–6-ig szorosan alakult, innen azonban magasabb fokozatba kapcsolt az ISK-SZAK játékosa és megnyerte a második meccset.

György Szilárd Fotó: Erdély Bálint Előd

Sánduly Levente és Darius Sângeorzean állt asztalhoz a harmadik párosban. A hazaiak játékosa kissé megilletődve kezdett, de átvette a vezetést. Ellenfele azonban fordított és behúzta az első szettet. A másodikban is Sângeorzean diktálta az iramot, habár Sánduly nem hagyta magát, nem tudott egyenlíteni. A folytatásban is a beszterceiek játékosa volt a jobb, ám az időkérés hatalmasat javított Sánduly játékán, aki 3–7-es állásról 11–8-ra nyert. Ebből erőt merített a negyedik szettben, de Sângeorzean sem hagyta magát, az elején fej fej mellett haladtak. A szett végén Sándulynak jött ki a lépés, és egyenlített.

A mindent eldöntő ötödik szettben felváltva vezettek a felek, a stresszt pedig jobban bírta az udvarhelyiek játékosa, aki a második meccslabdáját behúzta, egyben megnyerte a párharcot is.

Ötödik mérkőzéséből a negyedik győzelmét aratta az ISK-SZAK, így a második helyről várja majd a tavaszi folytatást.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 5. forduló:
Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Besztercei CSM 3–0.
Sebastian Loso–Szilágyi Paul 3–1 (11–4, 11–3, 9–11, 11–8),
György Szilárd–Mihai Roșca 3–0 (11–7, 11–8, 11–7),
Sánduly Levente–Darius Sângeorzean 3–2 (9–11, 8–11, 11–8, 11–6, 11–9).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.