Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magabiztos győzelemmel jutottak negyeddöntőbe a románok a vízilabda Eb-n

Sebestyén Ervin 2024. január 11., 22:24 utolsó módosítás: 2024. január 12., 13:34

Grúzia ellen játszott fontos összecsapást a román férfi vízilabda-válogatott csütörtökön este az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A trikolórok 18–11-re behúzták a találkozót, így ők lesznek a spanyolok ellenfelei a következő körben.

Magabiztos győzelemmel jutottak negyeddöntőbe a románok a vízilabda Eb-n
Sorra vették az akadályokat a román játékosok Fotó: Facebook/Federatia Romana de Polo

Románia nemzeti csapata csoportelsőként jutott az egyenes kieséses szakaszba a Horvátországban zajló kontinensviadalon, miután a 2. divízióban mindhárom meccsüket megnyerték. Szlovéniát, Szlovákiát és Hollandiát sikerült megelőzniük, a maximális kilenc pontot begyűjtve. Az A és B kvartett számít az 1. divíziónak, ahonnan minden gárda továbbment, az első két helyezett a negyeddöntőbe, míg az utolsó kettő a nyolcaddöntőbe. A C és D csoportban csak az első kettő jutott tovább, míg a két sereghajtó a 13-16. helyért küzdhetett meg.

A románok könnyedén vették az akadályt csütörtökön este a grúzok ellen, az első negyedben már négygólos előnyt tudtak kidolgozni (5–1), ami tovább nőtt a második játékrészt követően (10–4). A félidő után sem tudott meggyőző játékot mutatni az ellenfél, csupán az utolsó negyedben harcoltak ki egy 5–5-ös döntetlent, végül pedig a trikolórok győztek 18–11-re.

Ezzel a sikerrel továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol az a Spanyolország lesz az ellenfelük, amely az 1. divízióból csoportelsőként kvalifikálta magát. Az összecsapást pénteken 17.30-tól rendezik.

A legjobb nyolc közé jutással Románia bebiztosította helyét az idén februárban rendezendő dohai világbajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.