Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lovasoktatókat és edzőket képeztek Gyergyóremetén

Gergely Imre 2024. február 22., 16:31

Nemzetközi Edzői Bizonyítványt (IGEQ) és lovasoktatói képesítést szerezhetnek azok, akik részt vettek a héten lezajlott gyergyóremetei képzésen. A tanítást, vizsgáztatást Alexandru Iavorovski, az ország egyedüli erre képesített szakembere irányította.

Lovasoktatókat és edzőket képeztek Gyergyóremetén
Alexandru Iavorovski oktatott Fotó: Remetei Lovasklub

Székelyföld és Erdély más térségeinek magyar lovasai közül 31 olyan személy jelentkezett a képzésre, akiknek már 10-15 éves tapasztalattal rendelkeznek a lovas sportok világában. A Remetei Lovasklubnál zajlott intenzív képzés után gyakorlati és elméleti vizsgákat tettek. Hogy mennyire sikeresen, az még a dolgozatok kijavítása után derül ki.

Amint a házigazda Lovasklub vezetője, Petréd Károly elmondta, nagyon komoly vizsgát jelent ez, általában a vizsgázók 50-60 százaléka tudja ezt sikeresen teljesíteni. A sikeresen vizsgázók vehetnek át egy olyan oklevelet, amit az egyedüli olyan bizonyítvány, amit a Romániai Lovas Szövetség is elismer.

Amint Petréd a Székely Sportnak nyilatkozta, a képzés iránt nagy az érdeklődés, a most sorra kerülőkön kívül is van már egy 12 fős várólista, így várhatóan márciusban újabb hasonló kurzusra és vizsgára kerül sor.

Alexandru Iavorovski-ról pedig elmondta, hogy a romániai lovas sportok terén a legelismertebb professzorról van szó, aki sokáig volt a Lovas Szövetség vezetője, de a törökországi lovas szövetségben is vezető tisztséget töltött be korábban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.