Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Letaszította Európa trónjáról a németeket Szőcs Bernadette és a női asztalitenisz-válogatott

Horváth Bálint Ottó 2023. július 01., 19:38 utolsó módosítás: 2023. július 01., 20:23

Visszavágott a németeknek a négy évvel ezelőtti Európai Játékok és a 2021-es Eb döntőjében elszenvedett vereségért a román női asztalitenisz-válogatott, Szőcs Bernadette vezetésével története legnagyobb diadalát aratta, kontinentális bajnoki címet nyert.

Letaszította Európa trónjáról a németeket Szőcs Bernadette és a női asztalitenisz-válogatott
Hatalmasat küzdöttek a romániai sportolók, tapasztalt társuk hiányában is diadalmaskodtak Fotó: Florin Ardelean/We Love Sport

A krakkói Európai Játékok női asztalitenisz csapatversenyének szombat délutáni döntője előtt nem volt könnyű helyzetben a romániai válogatott, amely nem számíthatott az óriási tapasztalattal rendelkező Elizabeta Samara játékára, aki sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

A két kínai származású honosított sportolóval felálló németek elleni párharc a párosok mérkőzésével kezdődött. A fiatal generációt képviselő Adina Diaconu és Andreea Dragoman szetthátrányból fordítva 3–2-re nyertek Nina Mittelham és Xiaona Shan ellen, ezzel Románia előnybe került.

Következett a lengyelországi csúcseseményen egyéniben aranyérmet szerzett Szőcs Bernadette összecsapása, aki akárcsak a monacói színeket képviselő, de kínai származású Yang Xiaoxin elleni döntőben, ezúttal is hatalmasat fordítva, kétszettes hátrányból győzött a szintén honosított kínai Ying Hannal szemben.

A harmadik találkozón Andreea Dragoman nagyot küzdött Xiaona Shan ellen, a döntő játszmában két mérkőzéslabdája is volt, de nem tudta lezárni, ellenfele fordított és életben tartotta a németek reményeit. Ezután pedig nyílttá tették az aranyéremért zajló csatát, miután Ying Han három szettben felülmúlta Adina Diaconut.

Fotó: Florin Ardelean/We Love Sport

A mindent eldöntő ötödik mérkőzésen ismét Szőcs Bernadette lépett asztalhoz, a marosvásárhelyi klasszis pedig igazi bajnokhoz méltón játszott és esélyt sem adott Nina Mittelhamnak, végig uralta a játékot, három szettben diadalmaskodott, és ezzel megszerezte a kontinentális olimpiai bajnoki címet jelentő aranyérmet a román válogatottnak.

A Viorel Filimon szövetségi kapitány által irányított romániai asztaliteniszezők ezzel a hangzatos sikerrel visszavágtak a németeknek a négy évvel ezelőtti, Minszkben rendezett Európai Játékok, valamint a 2021-es kolozsvári Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett vereségért.

Európai Játékok, asztalitenisz, női csapatdöntő:

Románia–Németország 3–2.

Adina Diaconu/Andreea Dragoman–Nina Mittelham/Xiaona Shan 3–2 (8–11, 19–17, 11–7, 8–11, 11–5),
Szőcs Bernadette–Ying Han 3–2 (4–11, 10–12, 11–8, 11–9, 11–8),
Andreea Dragoman–Xiaona Shan 2–3 (11–9, 6–11, 6–11, 11–8, 13–15),
Adina Diaconu–Ying Han 0–3 (6–11, 5–11, 9–11),
Szőcs Bernadette–Nina Mittelham 3–0 (11–9, 11–9, 11–4).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.