Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupaérmeket gyűjtöttek az udvarhelyi és a vásárhelyi klubok fiatal birkózói

Horváth Bálint Ottó 2024. április 09., 19:59

Számos aranyérmet és dobogós helyezést szereztek a székelyföldi birkózók a serdülő korosztály számára kiírt Román Kupa küzdelmein.

Kupaérmeket gyűjtöttek az udvarhelyi és a vásárhelyi klubok fiatal birkózói
A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub dobogós helyen végzett versenyzői Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

Népes mezőny gyűlt össze a Călărași-ban rendezett hétvégi megmérettetésen, nagyjából 600 birkózó lépett szőnyegre az ország legtöbb klubjának képviseletében. A székelyföldi sportolók remek versenyt zártak, a székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi egyesületek több kupagyőzelmet és dobogós helyezést szereztek.

A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubot erősítve a korondi műhely (edzők: Balázs Imre, Józsa Gábor, Balázs Zsolt) birkózói négy érmet gyűjtöttek, Fülöp Kristóf aranyat nyert, Nagy Tibor, Kacsó Ábel és Moldován Vencel a harmadik helyen végzett, míg az udvarhelyi központból (edzők: Katona László, Katona Zsolt) egy bronz jött össze, amit Bálint Alexandra szerzett.

A csapatversenyben a székelyudvarhelyi klub kevéssel csúszott le a dobogóról és a negyedik helyen zárt.

A Marosvásárhelyi ISK aranyérmesei Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

A Marosvásárhelyi ISK színeiben a korondi neveltetésű Barabás Anna elhódította az aranyérmet, mellette Nagy István, Yanis Man és Anemona Duma is megszerezte az első helyet, míg Karda Szilárd ezüstöt nyert. A másik marosvásárhelyi klub, a BSG nyolc dobogós helyezést ért el, öt arany (Georgiana Hărșan, Claudia Manțog, Valeria Flocea, Maxim Pănuș, Ionuț Goran), egy ezüst (Kurta Sándor) és két bronz (Simina Manțog, Marius Munteanu) volt a mérleg.

A klubranglistán a BSG az első helyen végzett a lányoknál és a másodikon a fiúknál, míg az ISK a harmadik lett a lányok mezőnyében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.