Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel volt a dobogó Jakab Apornak a Balkán-bajnokságon

Zátyi Tibor 2023. szeptember 07., 11:22 utolsó módosítás: 2023. szeptember 07., 12:12

Törökországban rendezték meg az elmúlt hétvégén az U18-as korosztályú atléták számára a Balkán-bajnokságot, a Sivasban rendezett megmérettetésen a román válogatott tagjaként részt vett a marosvásárhelyi Jakab Apor is.

Közel volt a dobogó Jakab Apornak a Balkán-bajnokságon
Jakab Apor (balról a második) a 4x100 méteres váltóval Fotó: Jakab Barna

Tizenöt ország képviselője állt rajthoz az U18-as atlétikai Balkán-bajnokságon, Románia válogatottját 13 versenyző alkotta, köztük Jakab Apor. A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja 100 méteres síkfutásban idén elért 10.90-es eredményének köszönhetően került be a válogatottba.

A Balkán-bajnokságon Jakab Apor a 4x100 m-es váltóval negyedik helyen végzett, míg a 100 m-es síkfutás döntőjében alig egy század másodperccel (10.99) maradt le a dobogóról.

Jakab Apor egy századra volt a dobogótól Fotó: Jakab Barna

Figyelembe véve, hogy Marosvásárhelyen nincs 400 méteres versenypálya, Jakab Apor az egész nyarat Kolozsváron és Segesváron töltötte, ahol Jakab Barna irányításával készült fel a Balkán-bajnokságra. Saját forrásból kellett finanszíroznia ezt a felkészülést, mivel a helyi VSK nem tudott támogatást nyújtani, és a Sportlíceum csak az utazást tudta fedezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.