Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel kétszázötven fiatal birkózott Székelyudvarhelyen

Székely Sport 2023. március 14., 11:32

Négy év szünetet követően idén ismét megrendezték a Verestóy Tibor birkózó emlékversenyt Székelyudvarhelyen, a 21. kiírásához érkezett sporteseményen 21 csapat 245 kis sportolója vett részt.

Közel kétszázötven fiatal birkózott Székelyudvarhelyen
A legkisebbektől a legnagyobbakig szőnyegre léptek a fiatalok Fotó: Székely Sport

Megtelt szombaton a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok a Verestóy Tibor emlékversenyre, három országból érkeztek részvevők, a hazaiak mellett Magyarországról és Moldovából.

A versenyt az utánpótlás számára rendezték meg, a legkisebb korosztály 7 éves volt, a legnagyobbak pedig 17 évesek, összesen 40 súlycsoportban mérettettek meg a fiatalok a városi sportcsarnokban felállított három szőnyegen.

Fotó: Székely Sport

Az egynapos verseny megnyitóján Székelyudvarhelyi birkózó-díjakat adtak át korább sportolóknak, akik az első generációt alkották a városban meghonosodott sportág történetében: Kacsó István, Molnár Dénes, Kis Albert, Bálint József, Simó József, Cseke Lajos.

A veteránok mellett díjazták még Bodrogi Csaba birkózóedzőt, az emlékverseny megálmodóját, Péter Józsefet, a helyi Iskolás Sportklub korábbi igazgatóját, Balázs Imrét, a korondi birkózóműhely vezetőjét, illetve Ambrus Sándort, a korondi birkózó műhely egyik alapítóját, az udvarhelyi Fások Sportegyesület elnökét.

A megnyitót követően az egybegyűltek tovább folytatták a hagyományokat és megkoszorúzták a sportcsarnok mellett, az elhunyt birkózók emlékére felállított kopjafát.

Fotó: Székely Sport

A 21. Verestóy Tibor emlékverseny csapatversenyében a Székelyudvarhelyi ISK végzett az élen, megelőzve Nisporeni-t (Moldova), illetve Korond és Kolozsvár együtteseit. A legjobb külföldi birkózónak járó díjat a moldovai Sergei Ciobanu kapta, míg a legjobb hazai birkózónak a korondi Fülöp Kristófot választották meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.