Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel 60 pilóta nevezett a hétvégi csíki autós hegyi gyorsasági versenyre

Dobos László 2023. június 14., 14:22

Csíkszereda, Hargitafürdő és az üdülőtelepre vezető 138A jelzésű megyei út ad otthont hétvégén a Harghita Hill Climb Challenge versenynek, amely a romániai autós hegyi gyorsasági bajnokság második futama. Szombaton és vasárnap is útlezárások lesznek.

Közel 60 pilóta nevezett a hétvégi csíki autós hegyi gyorsasági versenyre
Galérianézet
Az elmúlt két kiírásban az Octavian Ciovică és a Radical SR8 formaautó volt a leggyorsabb Fotó: Pinti Attila

Szerdán délután tartották az eseményt felvezető sajtótájékoztatót Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában, ahol Korodi Attila polgármester és László Róbert versenyigazgató ismertette a versennyel kapcsolatos tudnivalókat.

A Hargita Challenge idén is nemzetközi verseny lesz, a nevezők között bolgár és osztrák pilóta is van.

Az idei verseny lesz a harmadik kiírása a Hargitafürdő felé vezető úton zajló autós hegyi gyorsasági versenynek, az első két kiírást Octavian Ciovică nyerte egy Radical SR8 formaautóval.

A hétvégi székelyföldi autósversenyt az AT Motorsport SE és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szervezi – partnerségben Hargita megye önkormányzatával – a Román Autósport-szövetség (FRAS) égisze alatt.

Pénteken 9 és 18 óra között a csíkszeredai Szabadság-téren tartják a hivatalos gépátvételt, majd 19.30-kor kezdődik viadalon résztvevő pilóták és autóik hivatalos bemutatója, amely során lehetőség lesz az autósportot kedvelők számára, hogy testközelből láthassák a versenyautókat.

Korodi Attila (balról) és László Róbert Fotó: Dobos László

Szombaton és vasárnap délelőtt a hivatalos edzések, vasárnap délután pedig a hivatalos futamok zajlanak. Mindkét nap lezárják a közúti forgalom elől a Tolvajostető és Hargitafürdő közötti 138A megyei utat:

– szombaton 8.30 és 19,

– vasárnap pedig 8.30 és 17.30 óra között.

Azonban mindkét nap másfél órára ideiglenesen megnyitják az utat a szervezők a Hargitafürdőre ki, és onnan visszatérők előtt: szombaton 13.00–14.30, vasárnap pedig 11.30–13.00 óra között.

Akárcsak tavaly, a Csíki Trans Kft. jóvoltából a verseny rajtjától az érkezésig ingyenes szurkolói buszt indítanak a szervezők, amely a pályán a nézők számára hivatalosan kijelölt helyeken megáll, így teszik lehetővé az autósport kedvelői számára a pálya mellé jutást. Az autóbusz a Tolvajostető–Hargitafürdő útvonalon közlekedik.

Pénteken 19.30-kor kezdődik viadalon résztvevő pilóták és autóik hivatalos bemutatója Fotó: Pinti Attila

Székely pilóták az indulók között

Szerdán délutánig 57 pilóta nevezett az országos autós hegyi gyorsasági bajnokság második futamára, de ez még módosulhat. László Róbert elmondta, hogy Hargita megyét négyen képviselik: a székelyudvarhelyi Jakab Attila (Mini Cooper Turbo), a szépvízi Fazakas Zsolt (Honda Civic Type-R), illetve a csíkszeredai Szabó Botond (Radical SR3 RS) és Popovici Loránd (Dacia Logan). A verseny nemzetközi jellegét a bolgár Iszkren Veszelinov, illetve az Ausztriából érkezőket Herbert Neubauer adja.

Korodi Attila polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a csíki autós verseny kinője magát, és reményét fejezte ki az iránt, hogy sikeres verseny lesz. „Programokban gazdag hétvége ígérkezik a csíkiak számára, zajlik a NyárOn Szereda fesztivál, lesz autós versenyünk, szombaton pedig Csíkszereda főterére megérkezik a Petőfi 200 mozgó múzeumbusz, a Petőfi Irodalmi Múzeum új vándorkiállítása” – sorolta Korodi.

Fotó: Pinti Attila

László Róbert versenyigazgató többek között arra tért ki, hogy igyekeztek család- és szurkolóbarát versenyt szervezni, ezt szolgálja a szurkolóbusz és számos más, a nézőknek szánt meglepetés.

„Évről évre rangosabb a versenyünk, nemzetközi verseny felé kacsingatunk, de ahhoz erős partnerek kellenek. A rendezők készen állnak, a hétvégi eseményen egy 125 fős szervezőgárda dolgozik. A leggyorsabb pilótának járó díj 500 euró, de több más különdíjunk is van, kiosztjuk a Dietrich Árpád-, a Rittner Béla- és a Femina díjakat is” – hangsúlyozta László Róbert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.