Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kovács Mihály Levente: Marosvásárhelyen most van csak igazán veszíteni valónk! (x)

Székely Sport 2024. május 31., 15:17 utolsó módosítás: 2024. május 31., 15:21

A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Kovács Mihály Levente fiatal kora ellenére jelentős politikai tapasztalatra tett szert az évek során. A Győzzön Vásárhely! című magazinban öt dolgot említ, amit megtanult politikusként és ami kedvenc sportágában, a fociban is aranyszabály.

Kovács Mihály Levente: Marosvásárhelyen most van csak igazán veszíteni valónk! (x)
A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Kovács Mihály Levente Fotó: RMDSZ

A 2024-es választásokról kérdeztük Kovács Mihály Leventét, aki eddig a megyei önkormányzatban tevékenykedett, de most a városi tanácsosi listán indul.

– Melyik ez az 5 aranyszabály?

Kovács Mihály Levente: Először is az, hogy csapatban játszunk. A futballban és a politikában sincs siker csapatmunka nélkül. Ehhez együttműködésre és ha kell, kompromisszumokra van szükség. Másodszor a stratégia és a tervezés. A jó fociedző előre látja a meccs alakulását, felkészül a váratlan helyzetekre és megtervezi a stratégiát. A politikában is tervezni kell, mielőtt nekifogunk a kivitelezésnek. Az is fontos, hogy nem csak meg kell teremteni, de ki is kell használni a helyzeteket. Egy jó csatárhoz hasonlóan az önkormányzatnál is ki kell használni a lehetőségeket a város fejlődésének előmozdítására. Negyedik az lenne, hogy gyorsan kell reagálni a változásokra. Ahogy a pályán is reagálni kell a játék menetének változásaira, úgy kell azonnali válaszokat adni a politikában is. Végül pedig az, hogy pályán kell maradni. A politikában sok kihívás és nyomás érhet minket, de ahogyan egy stabil védő sosem hagyja el a helyét a pályán, úgy nekünk is ki kell tartani a közösségünk érdekében.

A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Kovács Mihály Levente Fotó: RMDSZ

– Akkor kezdődjön a meccs, fújjon a bíró…

Kovács Mihály Levente: Méghozzá nagyon hangosan belefújt a sípba, hiszen idén négy választás lesz Romániában. Marosvásárhelyen is négy éve váltani kellett, most pedig, miután kimozdult a holtpontról, folytatni a változást.

Különbség van az emberek hozzáállásában is, mert sokkal türelmetlenebbek, mint 4 éve. De muszáj megérteni, hogy reálisan nézve egy mandátum alatt lehetetlen minden problémát megoldani, ráadásul eleve hosszútávra kell tervezni, azaz legalább tíz évre. Mi továbbra is elkötelezetten bízunk Soós Zoltánban, munkájában és hitelességében.

– Hogyan látja, mi a tét most a város számára?

Kovács Mihály Levente: Marosvásárhely elindult a fejlődés útján, ezért a tét jóval nagyobb most, mint négy éve volt. Most van csak igazán veszíteni valónk, mivel az eddig elért munka van veszélyben. Négy évvel ezelőtt csak a vágya volt a fejlődésnek, de most meg kell védenünk azt, amit eddig együtt elértünk. Ha Florea visszatér, a pangás évei jönnek ismét.

– Az európai parlamenti választások hogyan érintik a mi közösségünket?

Kovács Mihály Levente: Az Európai Uniót is elérte már a változás szele. De rajtunk is múlik, hogy milyen mértékben tudunk részt venni az alakításában. Ehhez arra van szükség, hogy az európai parlamentben az RMDSZ képviselői is jelen legyenek. Vincze Loránt pedig marosvásárhelyiként valóban az itteni közösséget, a mi érdekeinket képviseli, a mi hangunkon szólalhat meg Brüsszelben.

A marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Kovács Mihály Levente Fotó: RMDSZ

– Mitől kell tartanunk a legjobban most?

Kovács Mihály Levente: Két dologtól. Az egyik veszély maga Florea és a módszerei, amivel megvezeti, félretájékoztatja az embereket. A másik pedig a közömbösség: ha az emberek hátra dőlnek, mert úgy érzik, Soós Zoltán úgyis győzni fog, az RMDSZ úgyis elegendő szavazatot kap a helyi és megyei listákon, akkor bajban leszünk. Florea is éppen erre játszik, azt akarja elérni, hogy a magyarok ne menjenek el szavazni. Ezért nagyon fontos, hogy ne maradjon távol a mi közösségünk sem és mindenki adja le szavazatát június 9-én, hiszen csak így tudjuk az érdekeit képviselni a helyi tanácsban, a megyei tanácsban és Európában is.

(X – fizetett hirdetés)

Az RMDSZ megbízásából, AEP-azonosító: 23240001.
Comandat de UDMR, Cod AEP: 23240001.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.