Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kósa Endrére emlékeztek Csíkszeredában

Dobos László 2024. április 08., 17:44

A 20. század utolsó, illetve a 21. század első éveinek kiváló csíkszeredai jégkorongozójára, a kilenc évvel ezelőtt elhunyt Kósa Endrére emlékeztek hétvégén Csíkszeredában.

Kósa Endrére emlékeztek Csíkszeredában
Galérianézet
Kósa Endre molinók a Csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya előterében Fotó: Csíkszeredai ISK/ Moldován Ervin

A játékosként és edzőként is maradandót alkotó sportember emlékére rendszeresen megrendezik a nevével fémjelzett emléktornát. Idén a húsvétot követő hétvégén zajlott a Kósa Endre Emléktorna – tudtuk meg Moldován Ervintől, a Csíkszeredai ISK igazgatójától, Kósa volt csapattársától.

„Április 6-án az U7-es és az U9-es korosztályok számára zajlottak mérkőzések, három értékcsoportban (A, B és C) összesen 44 székelyföldi kölyökcsapat lépett jégre. Április 7-én az U11-es korosztály vette birtokába a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya jegét, ahol szintén három értékcsoportban összesen 23 csapat játszott mérkőzéseket. Az idei Kósa Endre Emléktornát a Csíkszeredai Városháza, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkszeredai ISK szervezte. A díjakat Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Tánczos Barna szenátor, Nagy Attila, Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője, valamint Kósa Endre családja, testvére és jómagam adtuk át” – nyilatkozta Moldován Ervin.

 

Fotó: Csíkszeredai ISK/ Moldován Ervin

Ki volt Kósa Endre?
A 18-as mezzel játszó Kósa Endre (1975. február 18. – 2015. november 9.) Csíkszeredában született és hunyt el. Pályafutása során szülővárosa ifjúsági és felnőtt csapata mellett, egyetemi évei alatt a Bukaresti Sportul Studențesc együttesében hokizott. A kiváló hátvéd kilencszer volt romániai bajnok a csíkszeredai csapattal. Tagja volt annak az együttesnek is, amely 2011-ben megnyerte a MOL Ligát. Sokszoros korosztályos, illetve felnőtt román válogatott.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.