Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Korodi Réka ezüstérmes díjugratásban

Dobos László 2023. szeptember 04., 10:29 utolsó módosítás: 2023. szeptember 04., 10:31

Nagyon szép eredményt ért el a csíkszeredai Korodi Réka. A fiatal sportoló ezüstérmet szerzett a Brassó megyei Prázsmáron, a Román Lovas-szövetség (FER) nyári díjugrató sorozatának (Summer Tour) döntőjén.

Korodi Réka ezüstérmes díjugratásban
Galérianézet
Korodi Réka Orion nevű lovával, verseny közben Fotó: Ștefan Alexandru

Brassó megye, a prázsmári 163 Plopi Lovasközpont volt a házigazdája hétvégén a legrangosabb romániai díjugrató-verseny döntőjének, a Summer Tour sorozatnak. Háromnapos viadal volt, és a Balázs Sándor edző által felkészített, a Gyergyóremetei Lovasklubot képviselő csíkszeredai Korodi Réka (aki most szeptemberben kezdi el a 9. osztályt) a három nap összesített eredményeként ezüstérmet szerzett.

A döntőben nem számított a korosztály, nyílt verseny volt, ahol a 115 cm-es akadályokat hiba nélkül teljesítette a székelyföldi sportoló.

Korodi Réka Orion nyergében Fotó: facebook/ Korodi Réka

„Ez a verseny Rékának nem a nyerésről, hanem a szépen meglovagolt versenypályákról szólt. Háromszor kellett ezzel a magassággal megbirkózzon. És mindháromszor hibapont nélkül végzett, ami az összesítésben őt és Oriont (így hívják Korodi Réka lovát – szerk. megj.) a második helyre sorolta. A mezőny nem a fiatalokkal, hanem minden generáció lovasaival, vagyis nyílt versenyben zajlott, ami a legnehezebb.

Ahogy a lovakat szereti, amilyen kitartóan dolgozik Orionnal, az nekem is sokszor iskola.

Köszönet Balázs Sándornak, a csapat edzőjének és a Remetei Lovasklubnak, hogy nem egyszerű itthoni körülmények között kitartóan igyekeznek a székelyföldi fiataloknak a lovassportban a legjobbat nyújtani” – írta közösségi oldalára Korodi Attila, Réka édesapja, Csíkszereda polgármestere.

Korodi Réka és édesapja, Korodi Attila Fotó: facebook/ Korodi Attila

A díjugrató Summer Tour sorozat végeredménye: Mara Beian (Aer & Horses SK) – Carasina nevű lovával, 2. Korodi Réka (Gyergyóremetei Lovasklub) – Orion, 3. Alessia Tudor (Prázsmári 163 Plopi Sk) – Argento.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.