Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Könnyed csuklómozdulat, nyolc között a magyar női vízilabda-válogatott a vébén

MTI 2022. június 26., 21:19

A magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően rendkívül könnyedén, 23–6-ra legyőzte az argentin csapatot a negyeddöntőbe jutásért rendezett találkozón a hazai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

Könnyed csuklómozdulat, nyolc között a magyar női vízilabda-válogatott a vébén
Rybanska Natasa két gólt szerzett Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bíró Attila alakulata a margitszigeti Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében a rekkenő hőséget is vállaló ezerötszáz szurkoló előtt Rybanska Natasa révén szerzett vezetést bő egy perc elteltével, majd beindult a gólgyártás az erőviszonyokat híven tükröző forgatókönyv szerint.

Merthogy az már a meccs előtt nyilvánvaló volt: a két válogatott tudása között hatalmas szakadék tátong. Ahogyan a szövetségi kapitány is fogalmazott előzetesen: „nem lehet kérdéses a győzelem”.

Már az első negyedben négygólos előnyre tett szert a gárda, miután Rybanskát követően a csapatkapitány és a hazai vb-n már tizedszer eredményes Keszthelyi Rita, a világbajnoki újonc Faragó Kamilla és Gurisatti Gréta is betalált.

Szépítő góllal nyitottak a dél-amerikaiak a második nyolc percben, amit Faragó gyors megúszás végén kapufás góllal bosszult meg (5–1). A második argentin gólra Szilágyi Dorottya duplával válaszolt (7–2). Megkettőzte találatai számát Gurisatti, Keszthelyi, majd Rybanska is, Szilágyi harmadszor is bevette az argentin kaput, Gangl Edina pedig büntetőt hárítva járult hozzá a félidei 11–2-es vezetéshez.

Leimeter Dóra egy gólt szerzett Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gurisatti triplája jelentette a „közte tízet” (12–2), a különbséget az argentinok ugyan átmenetileg kilencre csökkentették, de Vályi Vanda, a negyedszer is pontos Gurisatti és Leimeter Dóra jóvoltából rövidesen 15–3-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó szünet előtt Gurisatti villant immár ötödször is, majd a triplázó Faragó módosította 17–5-re az állást.

A záró negyedből meglepetésre csaknem három perc lepörgött, amikor a játékrész első gólja megszületett, az viszont igazán látványosra sikeredett a bal felső sarokba bombázó Máté Zsuzsanna révén, aki rögtön utána a 19. magyar találatot is lőtte. Vályinak köszönhetően 20–5, majd 21–5 lett rövidesen. Szilágyi negyedszer is eredményes volt, Garda Krisztina pedig egy távoli lövésből szerezte meg első gólját, egyúttal beállította a 23-6-os végeredményt.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronzérmes együttese kedden az ausztrálokkal játszik a négy közé kerülésért.

Keszthelyi Rita tizenegyszer volt eredményes eddig a vébén Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Női vízilabdatorna, negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország–Argentína 23–6 (4–0, 7–2, 6–3, 6–1)
gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Faragó, Vályi 3-3, Rybanska, Keszthelyi, Máté 2-2, Leimeter, Garda 1-1, illetve Leonard 3, Gerschcovsky, Comba, Hatcher 1-1.
További eredmények: Spanyolország–Kazahsztán 14–1 (4–0, 2–1, 7–0, 1–0), Franciaország–Új-Zéland 14–13 (1–2, 3–3, 3–2, 2–2, 5–4) – ötösökkel, Hollandia–Kanada 10–7 (1–2, 2–1, 6–2, 1–2). A női torna kedden az alsóházi küzdelmek mellett a negyeddöntőkkel folytatódik a Margitszigeten.

A negyeddöntők programja: 14 órától Olaszország–Franciaország, 17 órától Egyesült Államok–Spanyolország, 20.30-tól Görögország–Hollandia, 22 órától Magyarország–Ausztrália.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.