Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kolozsváron és Bulgáriában is dobogóra álltak a székelyföldi birkózók

Horváth Bálint Ottó 2022. november 22., 11:27 utolsó módosítás: 2022. november 22., 11:30

Két rangos megmérettetésen vettek részt az elmúlt hétvégén a székelyföldi klubok birkózói, akik egyéniben és a román válogatott tagjaként is érmet szereztek.

Kolozsváron és Bulgáriában is dobogóra álltak a székelyföldi birkózók
A Marosvásárhelyi ISK érmet szerzett birkózói Kolozsváron Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

A Marosvásárhelyi ISK és VSK versenyzői öt érmet nyertek a Kolozsváron lebonyolított felnőtt, U23-as korosztályú országos birkózóbajnokságon. Gombos Erik bajnoki címet szerzett, Alex Matea, Csiki Ervin, Alex Monai és Georgiana Lircă a második helyen végeztek, míg Nyulas Előd negyedik lett.

Az eredményeknek köszönhetően a Marosvásárhelyi ISK ebben a korosztályban is megszerezte az első helyet a klubok versenyében.

Székelyudvarhelyt Tifán István képviselte az országos bajnokságon, aki a Kolozsvári U színeiben birkózva ezüstérmet szerzett.

A Marosvásárhelyi ISK sportolói közül Csipkés Balázs és Andrei Negura, a Székelyudvarhelyi ISK-tól pedig Lőrincz Balázs a román válogatott tagjaként ezüstérmesek lettek a bulgáriai Ruszében zajlott nemzetközi versenyen, ahol a házigazda mellett a görög, a török, a magyar és a moldáv csapattal küzdöttek meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.