Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiss Hanna ezüstérmes a sportiskolás országos bajnokságon

Gergely Imre 2024. május 21., 11:26

A gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola két tanulója Kiss Abigél és Kiss Hanna a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub versenyzőiként szerepelhettek a hétfordulós rapid sakkversenyen, ahol korosztálytól függetlenül zajlott a megmérettetés, azaz 11-12. osztályosokkal is szembe néztek a lányok.

Kiss Hanna ezüstérmes a sportiskolás országos bajnokságon
Galérianézet
Remekelt a testvérpáros. Fotó: Biró Zoltán

A gyergyóalfalvi sakkozó nővérek, Kiss Hanna és Kiss Abigél is asztalhoz ült az Iskolás Sportklubok és Sportlíceumok országos döntőjében. Hanna ezüstérmet szerzett, Abigél a hetedik helyen végzett.

Fotó: Kiss Arnold

Az ezüstérmes Hanna így nyilatkozott a Székely Sportnak a hétvégén lezajlott verseny után: „Öröm számomra, hogy iskolámat és klubomat képviselhettem a bajnokságon. Rangos ellenfelekkel mérkőzhettem, akiket már előző versenyekről ismertem, így volt lehetőségem ellenük hatékonyan felkészülnöm. Kicsit szomorú is vagyok, hiszen az első négy forduló után a mezőnyt vezettem és az elsőségért harcoltam, majd jött egy kevésbé sikeres mérkőzés, így a második helyre estem vissza, de szépen csillog az ezüst is. A most következő hétvégén Egerben zajló Kárpát-medencei kémiaverseny döntőjén veszek részt, majd jöhet felkészülés a nyolcadikos vizsgáimra”.

Fotó: Kiss Arnold

A lányok édesapja és egyben edzőjük így értékelte az elmúlt időszakot: „ A lányok fejlődése a tervezettek szerinti. Mindezt igazolja a mostani jó eredmény mellett nemrég Eforie Nordon szervezett ifjúsági országos bajnokságon való kitűnő szereplés is. A legerősebb versenynek nyilvántartott bajnokságon Abigél klasszikus sakknemben szerzett ötödik helyezést, Hanna pedig villámsakkban lett országos bronzérmes.

A sakk az életre készítik őket a rengeteg örömmel és megélt kudarcokkal együtt.

Fotó: Kiss Arnold

Kezdenek önállóan is készülni, a versenyek most már nélkülem is szépen zajlanak, de a fontosabb részeket, a stratégiát gyakran átbeszéljük. Azt tartom fontosnak, hogy a maguk felé állított elvárásoknak feleljenek meg és maximálisan átéljék a sportág nyújtotta örömeket.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.